image

Adıyaman'da dört ayrı noktada kurulan sosyal marketler 15 günde bir gıda ve kahvaltılık üç ayda bir ise kıyafet alma imkânı sağlıyor.

Randevu sistemine göre çalışan sosyal marketlerde depremzede vatandaşlar raflardaki ürünlerden on adet, gıda ise bir paket alma hakkına sahip.

"Hayırseverler ve iş adamlarına çağrımız var"

Sosyal market sorumlularından Bülent Doğan sosyal marketlerin işleyişi hakkında bilgilendirmede bulunarak hayırseverlere ve iş adamlarına katkı sunma çağrısında bulundu.

Doğan konuya ilişkin verdiği bilgilerde, "Burada günlük 450 vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Burada vatandaşların ihtiyacına göre cevap verecek şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Depremzede vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları şeyleri gelip buradan alabiliyorlar. 65 yaş ve üstü olan vatandaşlarımız ile hamile ve engelli vatandaşlarımız randevu almadan 15 günde bir gelip ihtiyaçlarını alabiliyor. Arkadaşlarımız onlara gerekli yardımda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Doğan açıklamasının devamında "Şu an Adıyaman'da 4 ayrı noktada sosyal marketimiz var. Cumhuriyet Mahallesi, Altınşehir Mahallesi, Adıyaman Adliyesi yanı ve otogar alanında bulunan sosyal marketlerimiz vatandaşlarımıza günlük hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız raflarda bulunan ürünlerden istediği 10 üründen birer adet alabiliyor. Bunun dışında hazır bulunan gıda paketlerimizden de bir adet alarak götürebiliyor. Vatandaşlarımızın sıkıntıya girmemesi adına bu şekilde marketlerimizin bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum. Vatandaşlarımızın 15 günde bir gelip alışveriş yapma hakları var. Randevu almakta yaşanan sorun aşırı yoğunluk nedeniyledir. Normalde günlük 450 vatandaşımıza randevu verebiliyoruz. Tüm hayırsever vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın desteklindekilerini bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *