image

Yetim, öksüz ve kimsesiz ailelere yönelik yardımfaaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, Siirt'te yüzlerce aileye gıda kolisiyardımında bulundu.

İhtiyaç sahibi yetim, öksüz ve kimsesiz ailelere yönelikyurtiçi ve yurtdışında yardım faaliyetleri yürüten Yetimler Vakfı, Siirt'tetespit ettiği yaklaşık 80 yetim aileye düzenli gıda ve nakdi yardımfaaliyetinde bulunuyor.

Her ay düzenli olarak yaptıkları yardımı 2 katınaçıkardıklarını ifade eden Yetimler Vakfı Siirt Temsilcisi Bülent Yüksek,"Hem yetimlerimizin sayısını arttırdık hem de yardımları. Bugün de 80'eyakın aileye gıda kolisi yardımında bulunacağız. Malumunuz Ramazan ayında dayetimlerimize hem iftar vermiştik hem de gıda ihtiyaçlarını gidermiştik.Bayramda da yetimlerin büyük bir çoğunluğunu baştan aşağıya giydirmiştik. Bugünise ailelerimizi geziyor ve hazırladığımız gıda kolilerini teslim ediyoruz.Bunun yanında yeni ailelerinde tespitini gerçekleştiriyoruz." bilgisinipaylaştı.

"Yetimleri sevindirmemiz topluk olarak Allah'ın bizeyüklediği bir vazifedir"

Müslümanların en önemli kriterinin yetim ve muhtaçlarıgözetmek olduğuna dikkat çeken Yüksek, "Oruç tutmak, namaz kılmak, duaetmek kolay olabilir ama bu gün elimizi cebimize atmamız ve bu yardımı yaparakyetimleri sevindirmemiz toplum olarak Allah'ın bize yüklediği bir vazifedir.Bir yetimin başını okşamak bile güzel bir sevapken, cennete götürecek biryolken, varın siz düşünün bir yetimin karnını doyurduğunuzda, giyimini sizkarşıladığınızda ve siz onu mutlu ettiğinizde öz güvenli bir birey olarakkarşımıza çıkacaktır." şeklinde konuştu

"Toplumun yardım bilinci iyi seviyede ve bizim bunudaha da arttırmamız lazım"

Yetim aileleri sahipsiz bıraktığımızda toplumun daha duyarsızbir hale geleceğini ifade eden Yüksek, "Bugün toplum hırsızlık,ahlaksızlık ve ahlaki erdemlerin zayıflamasından şikâyet ediyor. Bize düşen butoplumu ihya etmemiz. Bunu yolu sadece sözlü ve boş vaatlerle olmaz. Bizimtoplumun içinde olmamız, yetim ve fakirlerimize dört elle sarılmamız lazım.Bizim ayakta durmamızın yegâne temeli, amacı budur. Tabi bizim bu noktadateşekkür edeceğimiz yardım severler var. İşini rutine bağlamış, nasıl ayın15'inde maaşını alıyorsa, aynı şekilde yetime, fakire bir kısım parasını direkYetimler Vakfına gönderiyor. Bizim böyle güzel insanlara ihtiyacımız var. İşinen güzel tarafı da hayırseverler bazen bize eşlik de ediyorlar. Gelip kendileriyardımı teslim ettiklerinde ve yetimlerin yüzlerindeki gülümsemeyi gördüklerindebu onları hem mutlu ediyor hem de başkalarına öneriyorlar. Bu noktada toplumunyardım bilinci iyi seviyede ve bizim bunu arttırmamız lazım." ifadelerinikullandı.

(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *