image

Liderler ikinci tur seçimlerine hazırlanmaya devam ederken Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV isimli YouTube kanalındaki Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Kılıçdaroğlu'nun programda söylediği yalanlardan bazılarını paylaşarak doğruları paylaştı. 

CHP lideri TOGG ile ilgili  gelen soruya "TOGG'la ilgili hiçbir zaman negatif bir cümle kullanmadım" ifadelerini kullandı. Ancak Kılıçdaroğlu 2019 yılında katıldığı bir programda TOGG ile ilgili "Otomobil üretiyoruz dediler. Nerede? Milleti kandırmak için. Türkiye otomobil üretir. Otomobil üretmek artık sıradan bir olay. Mesele nedir? Ürettiğin otomobili kime satacaksın?" diye konuşmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu Zafer havalimanı ile ilgili, "Kütahya'da inşa edilen Havalimanı için 42 milyar dolar garanti tutarı ödenecek" cümleleri dile getirdi. Ancak bu konuda İletişim Başkanlığı'ndan, "Zafer Havalimanı, yap-işlet-devret modeliyle yapılan bir projedir. 21 Mart 2044 yılına kadar muhtemel garanti ödeme tutarı 206,6 milyon avrodur" şeklinde yanıt verildi.

Kılıçdaroğlu öğretmenlerle ilgili, "Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkaracağız" dedi. Ancak Eğitim öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyer basamaklarında ilerlemelerinin düzenlenmesi amaçlandığı Öğretmenlik Meslek Kanunu, 3 Şubat 2022'de TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve 14 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *