image

Hür Dava Partisi Cizre İlçe Başkanlığı, Cizre'de 8 gün süren sokağa çıkma yasağı ve yaşanan olaylarla ilgili ön raporunu açıkladı.

Raporda, "Bizler Hür Dava Partisi ilçe teşkilatı olarak, olayların başladığı ilk andan itibaren halkımız ile birlikte bu mağduriyetleri hem yaşadık ve hem de tanıklık ettik. " ifadelerine yer verildi.

HALK MAĞDUR EDİLDİ

Çatışmalarda en büyük mağduriyeti iki ateş arasında kalan halkın yaşadığı belirtilen raporda, sokağa çıkma yasağının uygulandığı 8 gün boyunca devam eden çatışma ortamında sivil halkın can, mal emniyeti başta olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerinin ortadan kaldırıldığı, telafisi mümkün olmayacak şekilde mağdur edildiği ifade edildi.

ÖRGÜT HALKI CANLI KALKAN YAPTI

Olaylarda örgütün, halkı canlı kalkan olarak kullanmasının sivil ölümleri ve halkın mağduriyetini artırdığına dikkat çekilen raporda, sivil halkın mağdur edilmemesi, canına, malına zarar gelmemesi için gerekli tedbirler alınmadığı gibi sivil kayıplar ve oluşan mağduriyetler üzerinden siyasi kazanımlar elde etmenin hesabı içine girildiği belirtildi. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *