image


Düğün sezonunun başlaması ile birlikte mobilyacıların umutlu bekleyişi devam ediyor. Yaşanan sıkıntılar satışları düşürürken, fiyat artışları ise vatandaşı mobilya almadan önce kara kara düşünmeye sevk ediyor.

Mobilyacılar düğün sezonu bitmeden satışların eski haline gelmesini ümit ediyor. Mobilya fiyatlarının ise her geçen gün artması sektörün canlılığını gün geçtikçe düşürüyor.

“İŞLERİN DAHA GÜZEL OLMASIN BEKLİYORDUK”

Kurban Bayramından ümitli olduklarını belirten Emre Gültekin, “Biz bayramı bekliyorduk. Bayram bitti, bayramdan sonra düğün vakitleri normalde geliyor. Bayram bitti, seçimler başladı, seçimlerinde birinci turu bitti ikinci tura gidiyoruz. İşlerin daha güzel olmasın bekliyorduk, yine işimiz oluyordu ama geçen seneye göre fazla bir düşüş var. Kurban Bayramı da gelsin inşallah Bayramdan sonra işler rayına oturur.” ifadelerini kullandı.

“GEÇEN SENELERDE İSE HER GÜN İŞİMİZ OLUYORDU”

Vatandaşın sadece gerekli olan alışverişi yapmaya çalıştığını söyleyen Gültekin, “Geçen senelerde düğün sezonu başladığında yerimizde oturamıyorduk. Şu an ise iki günde bir satışımız oluyor. Geçen senelerde ise her gün işimiz oluyordu. Vatandaş eskisi gibi masrafa girmiyor. Alışveriş yaparken artık sadece bir dolap ve baza alıyorlar. Geçen senelere göre artık fazla eşya almak istemiyorlar. Komiydin, Makyaj masası, şifonyer alıyorlardı. Şimdi ise sadece dolap ve yatak alıyorlar. Elhamdülillah durumumuz iyidir. Keşke iş olsa gençlerde evlense şikâyetlerde bitse. Hayırlısı. Beklentimiz şimdi seçimden sonra inşallah yerine oturur. Seçimi bekliyoruz.” dedi.

“GENEL OLARAK İKİ ÜÇ SENEDİR SIKINTILAR VAR”

Üst üste yaşanan sıkıntıların biteceği umudu ile beklediklerini ifade eden Bilal Cihangir, “Deprem oldu. Depremden sonra Ramazan ayı geldi, Ramazan’dan sonra seçim oldu. Şimdi ikinci tura gidiyoruz. Çok büyük bir sıkıntı yok. Allah’ın izni ile düzelecek. Umudumuzu yitirmiyoruz. Her şey düzelir inşallah. Bunun umuduyla yaşıyoruz. Geçen senelerde Pandemi, satışları biraz zedeledi. Genel olarak iki üç sene sıkıntılar var. Gene de sorun değil Allah’a çok şükür rızkımızı Allah’tan beklediğimiz için herhangi bir sıkıntımız yok. Ekonomik bir sıkıntı var ama olumlu bakmak lazım. Eskiye nazaran düşüşler var. Bu da fiyatlardan kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİ EN UCUZ YATAK ODASI 25 BİN LİRA OLMUŞ”

Fiyatların çok yükseldiğini belirten Cihangir, “Eskiden bir yatak odası takımı 3,5 bin, 4 bin ve 5 bin liraya vatandaş alabiliyordu. Borçlan da verebiliyorduk. Şimdi en ucuzu 25 bin lira olmuş, borç veremiyoruz. Borç verdiğimizin yerini dolduramıyoruz. Maddi sıkıntılardan dolayı borçla veremiyoruz. Bundan kaynaklı biraz iş sıkıntısı oluyor. Borçla verirsem günde on beş yatakta verebilirim. Umudumuzu yitirmiyoruz Allah’ın izni ile her şey düzelir. Hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyelim. Rızkımızdan korkmayalım.” dedi.

“FİYATLAR NEREDEYSE İKİ KATINA KATLANDI”

Büyük bir durgunluktan şikâyet eden Ömer Ak, “Düğün sezonu başladı ama deprem, seçimden dolayı ve Ramazan’dan sonrada piyasa çok durgun. Seçimden, depremden dolayı çok büyük bir durgunluk var. Fiyatlarda çok fazla zamlandı. Fiyatların artmasıyla birlikte vatandaşın alım gücü de azaldı. Eskiden bir müşteri mobilya, koltuk takımı, yemek masası bunları alacak gücü vardı. Hepsini 20 ila 25 bin liraya alabilecek gücü vardı. Şu an düğün için alacağı ürünlerde fiyatları ikiye katlanmış, almaya kalkarsa 50 bin liraya ancak alabilir. Fiyatlar neredeyse iki katına katlandı.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞA NE CEVAP VERECEĞİMİZİ BİLEMİYORUZ”

Yaşanan fiyat dalgalanmalarından dolayı fiyat vermekte sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Ak, “Fiyatlar yerinde kalırsa gene millet alışır. Vatandaş yine alır. Fiyatlar yerinde durmuyor. Fiyatlar yerinde durursa satışlar yine başlar. Fiyatlar değiştiği için vatandaşa ne cevap vereceğimizi bilemiyoruz. Fiyatların sabit kalmasını istiyoruz. İnşallah piyasa düzelir.” dedi.


EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *