image

"HDP kilit parti rolünü kaybetti mi?" sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, "Seçim sonuçlarına baktığımız zaman, bu seçimin eğer 4-5 tane en önemli sonucu nedir derseniz, Türkiye'de HDP'nin oylarının düşmüş olması da Türkiye siyasetinin geleceği bakımından önemli bir işarettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turda kazanması durumunda muhalefette ciddi bir hesaplaşmanın olup olmayacağının sorulduğu Kurtulmuş, "İkinci tura kalmadan, muhalefet artık bundan sonra bu şekliyle devam edemez" yanıtını verdi.

"Tek ortak noktaları Erdoğan karşıtlığıydı, bunun iş görmediğini gördüler." diyen Kurtulmuş, Türkiye siyaseti için doğru olanın ülkenin nasıl yönetileceğiyle ilgili siyaset paradigmasının ortaya konulması olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, "İkinci turda benzer sonuç çıkması durumunda Kılıçdaroğlu'nun partisinin başında kalacağını düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtlarken, "Hayır. Bundan sonra CHP için yeni bir oluş ortaya çıkacaktır. HDP çok ciddi siyasal bir program değişikliğine gitmek zorundadır. Aynı şekilde İYİ Parti, seçmenlerini yeniden konsolide edebilecek vatansever, milliyetçi görüşler öne alan bir şey yapacaktır diye düşünüyorum. CHP dahil bütün bileşenlerin siyasette yeniden bir yapılanma içerisine girmesi siyaset sosyolojisi açısından bir kaçınılmazdır" diye konuştu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *