image

Cumhurbaşkanıve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs tarihinde yapıldı.

Yapılan seçimde Cumhur İttifakı, Milletvekili Genel Seçiminde aldığı yüzde 49,46 oy oranı ile parlamentoda çoğunluğu elde etti.

Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17 ve Muharrem İnce yüzde 0,44 oy aldı.

Buna göre hiçbir aday yüzde 50 artı 1 alamadığından seçimler ikinci tura kaldı.

Türkiye’de ilk defa ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığıı seçiminde yüzde 49,51 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüzde 44,88 Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

Şanlıurfa halkının çoğu 28 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı destekleyeceğini vurgularken, bazı vatandaşlar da Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

"Oyumuzu Erdoğan'dan yana kullanacağız"

Enes Şeker

İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini ifade eden Enes Şeker, "Oyumuzu Erdoğan'dan yana kullanacağız. Kılıçdaroğlu'na zaten vermem. Sinan Oğan ikinci tura kalsaydı ona verirdim. Erdoğan'a vermemin sebebi ben terörist değilim. Kılıçdaroğlu hepsini savunuyor teröristlerin tarafını tutuyor. Ülkeye onlar gelirse bu ülke çok karışır. Bu yaşımda bunun farkındayım. Kılçdaroğlu gelse de bu düzen değişmez, daha berbat olur. Düzenimiz dört dörtlük değil ama o gelirse daha berbat olur." dedi.

İbrahim Akdağ

İbrahim Akdağ ise ikinci tur ile ilgili "İlk turda olduğu gibi ikinci turda da Recep Tayyip Erdoğan olacak. CHP'nin PKK ile iş birliği halinde olmasından dolayı tekrardan Erdoğan'a vereceğiz." diye konuştu.

"Erdoğan Allah'ın izniyle bu sefer yüzde 60 alacak"

Halil Bilgiç

Birinci turdaki gibi ikinci turda da Erdoğan'a oy vereceğini aktaran Halil Bilgiç, "Ben daha öncede Tayyip Erdoğan'a verdim, yine ona vereceğim. Daima da Erdoğan'a oy veriyorum.  Erdoğan Allah'ın izniyle bu sefer yüzde 60 alacak. Ondan iyisi yok. Her yönüyle iyidir.  İcraatlarını saymaya başlayınca bir saat bitmiyor. Gerçek budur, yalan mı söyleyeceğiz? İnşallah bu sefer Osmanlı İmparatorluğu gibi olacağız." ifadelerini kullandı.

"CHP 'apo'nun heykelini dikeceğiz' diyenlerle birlikte oldu"

Mehmet Deniz

CHP'nin Selahattin Demirtaş'la bir olmasından dolayı Erdoğan'ı destekleyeceğini belirten Mehmet Deniz, "Yine ilk turda verdiğimiz gibi Erdoğan'a vereceğiz. CHP 'apo'nun heykelini dikeceğiz' diyenlerle birlikte oldu. Dağdaki teröristleri besleyen Selahattin Demirtaş'la birlikte oldu ve onu serbest bırakacağını söyledi. Onları serbest bıraktıktan sonra yarın bir gün teröristleri burada Şanlıurfa'da görebiliriz. Buna sebep olmamak için ne kadar yaşlıda olsa da ne kadar iftira atsalar da yine Erdoğan'a vereceğiz." dedi.

"Kızlarımız başörtüyle okullarına gidebiliyor"

Sebahat Kırbaç

Sebahat Kırbaç ise,  "Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğiz çünkü bize her açıdan faydası dokunuyor. Kızlarımız başörtüyle okullarına gidebiliyor. Bizlere yardım ediyor her konuda." şeklinde konuştu.

"Erdoğan ruhumuz, canımız ve ciğerimizdir"

Şerif Cengiz

Kılıçdaroğlu'nun sadece heykel diktiğini ifade ederek Erdoğan'a oy vereceğine dikkat çeken Şerif Cengiz, "Erdoğan'a oyumu vereceğim, Kılıçdaroğlu'nun neyine oy verelim, ne yapabilir? Kılıçdaroğlu'nun bir eserini göstersinler. Onlar ancak heykel yaparlar. Erdoğan ruhumuz, canımız ve ciğerimizdir. Erdoğan ne dediyse yerine getiriyor. Erdoğan'a vermeyen nankördür." diye konuştu.

"Mescid-i Aksa'da namaz kılındıysa Erdoğan sayesindedir"

Ayşe Başkurt

Kılıçdaroğlu'na devletin emanet edilemeceğini söyleyen Ayşe Başkurt, "Kesinlikle Erdoğan'a oyumu vereceğim. Mescid-i Aksa'da namaz kılındıysa Erdoğan sayesindedir. Kılıçdaroğlu'na güvenmiyoruz. Kılıçdaroğlu'na ne kendimi ne de milletimi emanet ederim." dedi.

"Erdoğan'dan memnunuz"

İsmet Bayaslan

İsmet Bayaslan da Erdoğan'ı destekleyeceğini söyleyerek, "İnşallah Erdoğan'ı destekleyeceğim. Erdoğan'dan memnunuz, sadece para değil bizi koruyor. Kılıçdaroğlu'nu anlamıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu sürekli boş konuşuyor, hiçbir icraatini görmedik"

Hüseyin Aslan

Erdoğan'ın Türkiye'ye faydalı olduğunu belirten Hüseyin Aslan,"Tabi ki de AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğim. Erdoğan bize destek sağlıyor, Türkiye'yi geliştiriyor, İHA, SİHA ve Bayraktar'ı geliştiriyor ve sürekli yeni faaliyetler yapıyor. Kılıçdaroğlu da onu yalanlıyor, saçma sapan sözlerle ilgilenmeye çalışıyor. Erdoğan'dan başkası yok. Kılıçdaroğlu sürekli boş konuşuyor, hiçbir icraatini görmedik. 300 milyon dolar getireceğini duyduk, araştırdık uyuşturucu baronlarının parasını getirecekmiş. Türkiye'yi acaba kimlere pazarlamış?" şeklinde konuştu.

Mahmut Polat

Mahmut Polat ise ülkesini ve bayrağını sevdiği için Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini aktardı.

"Kılıçdaroğlu diyorum"

Derviş Çelik

Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ifade eden Derviş Çelik, "İsviçre'deki çocuklar eğitim hayatını çok güzel bir şekilde yaşayıp benim burada 10 yaşındaki kardeşlerimin siyaset konuşması ağrıma gidiyor. Bu düzene 'hayır' demek istiyorum. Bu nedenden dolayı Kılıçdaroğlu diyorum." dedi.

"Bin defa da olsa Kılıçdaroğlu diyorum"

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise "Tekrardan oyumu Kılıçdaroğlu'na vereceğim. Ekonomik kriz, adaletsizlik, mülteci sorunu, iktidar hakkında çıkan kötü haberler gibi sebeplerden dolayı Kılıçdaroğlu'na vereceğim. Bin defa da olsa Kılıçdaroğlu diyorum." diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise Kılıçdaroğlu'nun yerinin ayrı olacağını ifade ederek onu destekleyeceğini söyledi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *