image

Cizre’de yaşanan çatışmalarda iki ateş arasında kalan halkın mağdur olduğuna dikkat çeken Hür Dava Partisi Cizre ilçe Başkanı Ahmet Elçin, çatışma, şiddet ve ölümlerin durdurulması gerektiğini belirti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalı ortamı ve şiddet olaylarını değerlendiren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, halkın şiddetten yana değil, huzurdan yana olduğunu vurguladı. Sokağa çıkma yasağında halkın mağdur olduğunu söyleyen Elçin, “Çatışmalar, patlamalar, silah sesleri, ölümler yaşandı. Bu çatışmalarda sadece mağdur olan halktır. İki ateş arasında kalıp ölen, yaralanan ve mağdur olan halk var. Çatışmaların sivillerin arasına taşınması yanlıştır. Bunun olmaması lazım. Şuan çatışmalar tamamıyla sivil halkın yaşadığı alanlarda oluyor. Çatışmaların şehirlerden çıkması lazım." dedi.

17 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

 

Çatışmaların arasında kalan 2 üyelerinin de yaralandığını belirten Elçin, “Üyelerimiz biri elinden diğeri ise ayağından yaralandı. Mütedeyyin kanaat önderi Şeyh Bahattin Sevinik de iki ateş arasında kalarak şehit olmuştur. Bunlarla birlikte birçok sivil vurulmuştur. Bunların arasında çocuk ve kadınların da olduğu bilinmektedir. Şimdiye kadar 17 sivilin hayatını kaybettiği bildirilmektedir.” ifadelerini kullandı. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *