image


Ersin Çelik'in, Batman Mitingini kaleme aldığı yazısında ilgili bölüm şu şekilde; “Meclis'e beş milletvekili gönderen Batman’da 2018 seçimlerinde dağılım HDP 4, AK Parti 1 milletvekili şeklindeydi. HÜDA PAR'ın şehirdeki oy potansiyelinin ise 15 binin üzerinde olduğu söyleniyor. Bu etki sandığa yansırsa AK Parti listesinden ve 2. sıradan aday gösterilen HÜDAPAR’lı Serkan Ramanlı’nın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Konuştuğum hem AK Partili hem de HÜDA PAR'lılar AK Parti’nin 2 milletvekili çıkaracağı görüşünde hemfikirler. HÜDA PAR’ın ittifaka katılması şehre hava katmış. Serkan Ramanlı’nın seçim irtibat bürosu önünde mitingi bekleyen ve ellerinde Türk bayrağı olan gençlerle konuştuk. Heyecanlıydılar. Özgüvenleri çok yüksek ve hem Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğinden hem de ikinci sıra adaylarının kazanacağından eminlerdi.”

Yazının devamında şu ifadeler kullanılıyor, “Erdoğan’ın Batman’daki oylarının dikkat çekecek oranda yükselmesi de bekleniyor. Cumhurbaşkanı, 2018 seçimlerinde Batman’da yüzde 31,4 oranında oy almıştı. Türkiye genelindeki rakibi Muharrem İnce’ydi. Doğu ve Güneydoğu illerindeki rakibi ise Selahattin Demirtaş’tı ve Demirtaş Batman’da yüzde 62,4 oy aldı. Görüştüğüm isimler, her ne kadar HDP desteklese de Kemal Kılıçdaroğlu’nun aynı oyu alamayacağını düşünüyor.”

Yazıda, “Erdoğan’ın oylarındaki artış beklentisi sadece rakibinin Kılıçdaroğlu olmasına bağlanmıyor. HÜDA PAR faktörü de olacaktır. Ancak en kritik ve sandığa etki edecek çalışmayı AK Parti teşkilatı yürütüyor. Miting alanına geçmeden önce konuştuğum AK Parti İl Başkanı Abdullah Akif Gür, sandık müşahitleri üzerine bir buçuk yıldır yoğun bir çalışma yaptıklarını, eğitimleri aksatmadıklarını söyledi. Gür, Batman’da geçmiş seçimlerde görülmemiş bir “sandık disiplini” sağlanacağının da altını çizdi. HDP’nin; sandık kurulları, müşahitler ve seçmenler üzerindeki baskısını ortadan kaldıracak önlemler alınmış. AK Parti’nin müşahitleri arasında çok sayıda HÜDA PAR’lı da var. Bu yeni durumun, HDP’nin eski rahatlığını sona erdireceği düşünülüyor. Mesela HDP'nin blok halinde oy kullanma, başkalarının yerine oy atma, pusulalara mürekkepli parmak basarak geçerli oyları iptal etme gibi hilelere 14 Mayıs'ta başvuramayacağı söyleniyor. Batman'daki sandık disiplinin HDP'nin kalesi olan diğer şehirlerde de sağlanacağını öğrendim. Cumhur İttifakı teşkilatları "sandığa sahip çıkarsa", seçmen iradesi sonuçlara doğru ve adil olarak yansır ve oy oranlarına da etki eder.” denildi.

Yazı şu ifadelerle devam etti: “Mitinge gelecek olursak… Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin siyasi miting geçmişiyle kıyaslandığında tarihi bir kalabalığa konuştu. AK Parti teşkilatı önceki seçimlerdeki mitingde 30 bin olan katılımı 40 bine çıkarmayı hedefliyormuş. Ancak dün hedefin çok üzerine çıkıldı ve Erdoğan Batman’da 55 binden fazla kişiye konuştu. Mitinge biraz geç başlasa bu sayı 60 bini de geçerdi. Çünkü Erdoğan konuşurken de akın akın insanlar geliyordu.” HABER MERKEZİ 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *