image

Gencin "HÜDA PAR örgüt ile anılıyor, HDP ve PKK bağını, Millet  ittifakını eleştiriyorsunuz, AK Parti ile HÜDA PAR işbirliği hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevabı şu yönde oldu:

"HÜDA PAR'ın geçmişte terör örgütüyle anılması olayı tamamen HDP'nin kendisine bir çıkış yolu aramasından kaynaklıdır. HÜDA PAR'ın geçmişteki Terör örgütüyle alakası yok. Böyle bir durum söz konusu olsa bizimle beraber yürümemiz söz konusu olmazdı. Biz HÜDA PAR'ı  özellikle Kürt vatandaşlarımızın siyasallaşması noktasında beraber bu yolda yürüyelim istedik ve onların hem yerli hem milli bunun yanında da bir vatanseverlik noktasında HDP' ile mukayese edilmeyecek bir konumu var. 'Bizim bununla alakamız yok' diyorlar dediklerine göre zorla HDP şuanda HÜDA PAR'ı böyle vasıflandırıyor diye mi biz bunları kabulleneceğiz ama HÜDA PAR'ın böyle bir durumu söz konusu değil ve kesinlikle bir siyasallaşmanın gayretinde olan bir siyasi partidir."
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR'ın  Parlamentoya girme imkanı yakalayıp düşüncelerini ve sesini daha ideal bir şekilde dile getirmek olduğunu söyleyerek HÜDA PAR'ın durumunun bu olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Bu söylemleri ve onlara yapılan bu yakıştırmaları bizim şahsen kabul etmemiz mümkün değildir" dedi. HABER  MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *