image

Doğa fotoğrafçılarından HulkiMuradi, yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 yıllık fotoğrafçı olduğunu, 2017yılından beri de Türkiye’nin farklı bölgeleri ve dünyanın birçok ülkesinegeziler düzenlediklerini söyledi. Asıl hedeflerinin kültürel buluşmayı sağlamakolduğunu ifade eden Muradi, “Fotoğraf aslında işin bahanesidir. Gittiğimizyerin güzelliklerini, yemeklerini, kültürünü tanıtıyoruz. Bu sefer de Batman’ınSason ilçesine ters lalenin izinden geldik sonra da çileğine gideceğiz.Fotoğrafçı arkadaşlarımız bu güzellikleri kadrajlarına hapsedecekler.İzmir’den, İstanbul’dan, Ankara’dan, Mersin’den geliyoruz. Burada çekilenfotoğraflar dünyanın çeşitli ülkelerdeki yarışmalara gönderiliyor. DüşünsenizeSason’un ters lalesi İngiltere’deki bir fotoğraf yarışmasında ödül alıyor buhakikaten çok güzel kültüre bir etkinliktir” dedi.

“GERÇEKTEN GÖRSEL BİR ŞÖLENVAR BURADA”

Adana’dan geldiğini belirtenfotoğraf sanatçılarından Yusuf Ertan Elma ise “Adana’dan geliyorum. BugünBatman’ın Sason ilçesindeki Şilek Yaylası’ndayız. Endemik bir çiçek olan terslaleleri görmeye geldik. Ömürleri kısa olduğu için özellikle bu dönemde görmeyegeldik. Gerçekten görsel bir şölen var burada. Zorlu bir yolculuğun ardındanzirveye ulaştık ve bu görsel şölenle karşılaştık” diye konuştu.
Sason İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Aktaş da, Türkiye’nin birçok ilindengelen fotoğraf sanatçılarını ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.Ters lalenin artık Sason ile özdeşleştiğini vurgulayan Aktaş, “Ters laleTürkiye’den dünyada ender yerlerde var. Bunlardan biri de ilçemizdir. Endemikbir bitkidir, devletin koruması altındadır” ifadelerini kullandı.
İHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *