image

İşgal ettiği bölgede Filistin lilerin elinden yaşam hakkını alan işgalci siyonistler eğitim haklarını da işgal ediyor.

Edinilen bilgilere göre işgalci siyonistler, işgal mahkemesinin yıkım kararı verdiği okulun olduğu bölgeye şafak vakti saldırı gerçekleştirdi. Ardından buldozerleri getirerek EtTahaddi İlköğretim Okulunun yıkmaya başladı.

Birinci sınıftan 6'ncı sınıf seviyesine kadar okuyan 66 öğrenciyi barındıran okul daha önce 2017 yılındı inşa edilmeden yıkıldıktan sonra Filistin vatandaşlarının bağışladığı arazi üzerine inşa edildi.

Et-Tahaddi  okullarında Batı Şeria'nın işgal edilmiş çeşitli vilayetlerinde bulunan 28 okulda okuyan bin 638 kız ve erkek öğrenci eğitim görüyor.

Filistin Eğitim Bakanlığı şafak vakti başlatılan, okul öğrencilerinin tıpkı dünya çocukları gibi parasız, güvenli ve istikrarlı bir şekilde eğitim almaktan mahrum kalmalarına sebep olan yıkım ile ilgili yaptığı açıklama ile kınamada bulundu.

Uluslararası, insan hakları ve medya kurum ve kuruluşlarına "eğitim" çağrısının yapıldığı açıklamada, "Bu menfur suç işgalin eğitim sektörüne yönelik devam eden suçları ve uluslararası sözleşmeler, normlar ve yasalar sistemini dikkate almaksızın çocukları, öğrencileri, eğitim kadrolarını ve eğitim kurumlarını hedef alması çerçevesinde yer alıyor." denildi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *