image

Âlimler ve Medreseler Birliği'nin inşaat halindeki İlmi Külliyesi hakkında bilgi veren İttihadul-Ulema, medreselerin İslam toplumlarındaki önemine vurgu yaptı

İslam toplumunda medrese ve külliyelerin önemi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul-Ulema) Başkan Yardımcısı Muhammed Şenlik, İttihadul-Ulemanın inşaat halindeki ‘İlmi Külliyesi’ hakkında bilgi verdi.

İttihad-ul Ulema tarafından Diyarbakır’da 2 yıldır inşa aşamasında olan büyük külliye hakkında bilgilendirmede bulunan Şenlik, inşaatın büyük bölümünün tamamlandığını ve sadece ince işlerinin kaldığını belirtti.

‘Kürdistan’ın medreselerine kan pompalayacak bir ana damar hükmünde bir külliye’

Yapılacak olan külliyenin bütün Kürdistan’ın medreselerine kan pompalayacak bir ana damar hükmünde olacağını vurgulayan Şenlik, külliyenin henüz inşaat aşamasında olduğunu ancak İttihadul-Ulemanın eğitimsel faaliyetlerinin hızlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi.

Yapılan eğitim hizmetlerinin daha rahat bir alanda ve daha güzel bir ortamda sunulabilmesi için inşaat aşamasında olan külliyenin bitmesi gerektiğini belirten Şenlik daha sonra, “Rabbim şimdiden oraya desteğini, gücünü veren bütün hayırseverlere, bütün Müslümanlara dua ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Bizleri de bu hayrı sonuçlandırma noktasında güçlendirsin ki biz de bu ümmete bir şeyler verelim.” şeklinde konuştu.

Geçmişten bugüne medreseler

Medreselerde insanların sadece eğitim ve öğretimine değil, ahlakına ve kişiliğine de dikkat edildiğini belirten Şenlik, medreseye gelen talebenin ilim ehli olup olmadığı ve buna yönelik tavrının da kendileri için önem arz ettiğini ifade etti.

 

Geçmiş dönemlerde Medreselerin daha fazla önemsendiğine ve toplum içerisinde daha çok etkin olduğuna vurgu yapan Şenlik, bu kadar el üstünde tutulan ve toplum içerisinde hürmet edilen eğitim kurumlarında çok büyük şahsiyetlerin yetişerek topluma yön verdiklerini ve toplumu iyilik ve güzellikten yana sevk ve idare ettiklerini sözlerine ekledi.İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *