image

Batman Sağlık-Sen şubesi tarafları barışa ve yaşatmaya davet eden bir açıklama yayınladı. Masumlara yönelik Doğudaki ve Batıdaki tüm saldırıları nefretle kınadıklarını belirten Batman Sağlık-Sen şubesi, çatışmaların derhal durmasını istedi.

Kimden gelirse gelsin yapılan tüm saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir SEVEN, “ Dağlıca’da ve hemen akabinde Iğdır’da ki yürekleri burkan ve onlarca ailenin ocağına ateş düşüren ve bir toplumun barışa yönelik umutlarını zafiyete uğratan saldırıları şiddetle kınıyor ve bu saldırıların bir an önce bitmesini ve silahların susmasını istiyoruz. Aynı zamanda gerek Konya’da gerek Ankara’da ve gerekse ülkemizin değişik bir çok ilinde tamamen akıldan, vicdandan yoksun ve İslami anlamaktan yoksun cahil ve azgın kitlelerin oralara çalışmak için gitmiş olan işçilere veya oraya yerleşenlere veya otobüslerle seyahat eden Kürt vatandaşlarımıza yönelik saldırılarını da büyük bir esefle kınıyoruz. Kendilerini güya vatansever zanneden bu kitleler başka şeyleri tetikleyebileceğinden, belki de vatana en büyük ihanet içerisindedirler.” Dedi.

   SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI HALKI OLUMSUZ ETKİLİYOR  

“ Bölgemiz illerinin birçok ilçesinde güvenlik gerekçeleriyle uygulanan sokağa çıkma yasaklarının, özellikle diyaliz hastaları vb. gibi mağduriyetini yaşayan vatandaşlarımızın da durumları düşünülerek en kısa zamanda kaldırılarak hayatın normale dönmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz.” Diyen Seven, “ Türk’üyle Kürt’üyle büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde Maide suresi 2. Ayetinin iyice anlaşılması ve yaşatılmasını önemle vurguluyoruz.”İyilik ve takvada yardımlaşınız, ama günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayınız.”  Yani kimin elinde ne güç varsa onu milletin huzuru ve selameti için kullansın. Tahrip kolaydır. Marifet yapmaktır. Esas öldürmek değil,  yaşatmak olmalıdır. Hedef çatışmak değil birlikte yaşamak olmalıdır. Gelecekte Tarih önünde , Milletimiz önünde ve vicdanlarımız karşısında utanmamak, kınanmamak ve bir daha birbirimizin yüzüne bakabilmek için herkes bugün ne yaptığına iyice bir baksın. Özetle Halk Savaş İstemiyor, Halk Korku İstemiyor, Halk Baskı İstemiyor. Halk Barış İstiyor Barış.NE MUTLU YAŞATANA, NE MUTLU BARIŞANA.” İfadelerini kullandı. Recep Fırat

 

 

                                                                    

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *