image

Batman Merkez Kültür Mahallesi 8 Mart Kadın Parkında halk ile buluşan Ramanlı, vatandaşlara Türkçe ve Kürtçe bir konuşma yaptı.  14 Mayıs'tan sonra Meclis'e gönderilecek vekillerin halkın dertleriyle dertlenen kişiler olması gerektiğini belirten Ramanlı, halkın 21 yılda yapılan hizmetleri göz önünde bulundurarak oy kullanmaları gerektiğini söyledi.

Neyarê bav û kalan, nabe dostê lawan

Halka Kürtçe yaptığı konuşmada CHP’nin Kürt milletine olan düşmanlığının meşhur olduğunu söyleyen Ramanlı; “18 yıl ezanlarımız Türkçe okutuldu, Kuran-ı Kerim yasaklandı, İslam’a düşmanlık yaptığı gibi Kürt Milletine de düşmanlık yaptı. Kürt kimliğini hep reddetti… Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hizmetlerinin zekâtı Kılıçdaroğlu’nun ve tüm partisinin hepsine yeter. Bu nedenle gönül rahatlığı, açık bir dille CHP için diye bilirim ki; “Neyarê bav û kalan, nabe dostê lawan.” (Ataların düşmanı çocuklarının dostu olmaz.)

"Bize hizmet edeni ve derdimizle dertleneni seçeceğiz"

"80 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılmamış hizmetleri 21 yılda kazandıran bir aday varken, bizlere hiçbir vaatte bulunmayan ve var olanı yıkmak isteyen birine nasıl destek veririz?" diyen Ramanlı, konuşmasına şöyle devam etti.

"Bir tarafta 21 yıl boyunca 80 yıllık cumhuriyette yapılmamış hizmetleri bizlere kazandıran bir aday var ve önümüzdeki 5 yılda yapmış olduğu hizmetlere hizmet katmak için vaatte bulunan bir aday var. Öte tarafta hizmet vaat etmeyen, sadece olanı bozmak için vaatte bunan bir aday var. O halde bizler elbette bize hizmet edeni ve derdimizle dertleneni seçeceğiz." MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *