image

Batmanlı siyasetçi, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kendileri ile ilgili yapılan saldırlar hakkında açıklama yaparak, "HÜDA PAR denkleme dahil olunca, denge aleyhlerine bozuldu. Denge aleyhlerine bozulunca, onların da dengeleri bozuldu." diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir TV programında gündeme dair soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklamasının ardından medyada saldırılara uğrayan HÜDA PAR'a yönelik ithamlara cevap yetiştirmek gibi bir çabanın içerisinde olmadıklarını dile getiren Yapıcıoğlu, ithamda bulunanların saçmaladıklarını söyledi.

Seçimde dengelerin Cumhur İttifak'ının lehine döndüğünü hatırlatan Yapıcıoğlu, "İttifakın başka partilerini bırakmışlar, önce küçümsedikleri 50-100 bin oyu var dedikleri HÜDA PAR'ı manşetlerden düşürmüyorlar. Her gün televizyon kanallarında HÜDA PAR konuşuluyor. Gazete manşetlerinde HÜDA PAR var. Kalemşörleri HÜDA PAR'ı yazıyor. Bu aslında bir yönüyle şuna işaret ediyor. Şimdi onlar açık farkla önde olduklarını iddia ediyorlardı. Fakat bir denge durumu vardı. HÜDA PAR denkleme dahil olunca, denge aleyhlerine bozuldu. Denge aleyhlerine bozulunca, onların da dengeleri bozuldu. Yani o zaman başa baş bir şey varken, ibre Cumhur İttifakı'na, Sayın Erdoğan'a doğru döndü. Bu da onların kimyalarını bozdu. Şimdi düşünebiliyor musunuz? Birkaç yıldır 'Bu hükümet gitmeli, ne pahasına olursa olsun gitmeli, savaş çıkacaksa savaş, ekonomik kriz çıkacaksa çıksın ama yeter ki bu hükümet gitsin!' diyen insanlar, şimdi hükümete akıl veriyorlar: 'Biz hükümete nasihat ediyoruz. Siz bilirsiniz, sizin HÜDA PAR'la birlikteliğiniz size zarar verecek.' diyorlar." ifadesini kullandı.

 "HÜDA PAR'A İFTİRA ATANLARA CEVAP YETİŞTİRME GİBİ BİR ÇABANIN İÇİNDE DEĞİLİZ"

"HÜDA PAR'a iftira atanlara cevap yetiştirme gibi bir çabamız da olmadı, çünkü saçmalıyorlar" diyen Yapıcıoğlu, "İftira ve karalamalara cevap yetiştirme gibi bir çabamız da olmadı. Niçin olmadı, çünkü saçmalıyorlar. Yani ciddiye alıp, o söyledikleri şeyleri onlara cevap verme ihtiyacı hissetmedik. Mesela biz diyoruz ki; bizim inancımızdan, İslami kimliğimizden, Müslümanca duruşumuzdan dolayı bize çatanlara, onları ikna etme adına bir şey söylemeyeceğiz. Çünkü zaten onlar bizi tanıdıkça bize olan kinleri, hınçları artacak. Şahsi olarak onlara hiçbir zararımız da yok. Ama şunu da bilsinler, onların bize kızmaları, bağırmaları, çağırmaları hatta hakaret etmeleri, onlara bir şey kazandırmıyor." dedi.

"İFTİRA VE KARALAMALARA TOPLUM KULAK ASMIYOR"

HÜDA PAR'a yönelik atılan iftira ve karalamalara toplumun kulak asmadığının altını çizen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: "Televizyonlarda, parti programında 'HÜDA PAR özerklik istiyor. HÜDA PAR federalizm istiyor.' benzeri ifadeler kullanıyorlar. Biz dedik ki şimdi karar verin. Özerklik mi? Federalizm mi? Bazıları diyor ki; 'HÜDA PAR bağımsız bir devlet kurmak istiyor.' Öbürü diyor ki 'HÜDA PAR toptan bütün anayasal düzeni değiştirmek istiyor.' Diğeri de 'HÜDA PAR özerklik istiyor' diyor. Şimdi hangisi? Bu söylenenlerin hepsi de birbiriyle çelişiyor. Federasyon ayrı, özerklik ayrı, bütün olarak ülkedeki sistemin değişimini istemek çok daha ayrı bir şey. Ama birbiriyle çelişkili şeyleri ardı ardına söylüyorlar. Geçen gün bir partinin yetkililerinden bir tanesi küçük bir buluşmada şöyle bir cümle kullanıyor, HÜDA PAR parti programında diyor ki, 'Türkçe anadil olmasın. Kimler kimlerle beraber.' Böyle bir cümleyi hiçbir yerde bulamazsınız. Türkçe anadil olmasın ne demek? Bunun anlamını bilen birisi varsa bizi de aydınlatsın lütfen. HÜDA PAR öyle diyormuş. Bu kadar saçma sapan şeyler. Ama işin daha da acısı şudur; o bu cümleyi söyleyince karşısındaki de onu alkışlıyor. Biz bıraktık onları, cevap falan vermiyoruz. Onlar saldırdıkça, onların ne mal olduğunu bilenler, onların neye hizmet ettiğini bilenler, bizlere şunu söylüyorlar; 'Siz onlara bakmayın, siz doğru bir istikamet üzere yürüyorsunuz, siz işinize bakın onların söylediklerine de hiç kulak asmayın, millet de kulak asmıyor, hiç endişe de etmeyin.” HABER MERKEZİ 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *