image

1923: Lozan Barış Konferansı 23 Nisan 1923’te ikinci defa toplandı.

1982: TRT, renkli yayına başladı. Türkiye tamamen renkli televizyon yayınına seksenli yılların ortasında geçebildi.

1984: AIDS'e neden olan virüs belirlendi. Bilinen ilk AIDS vakaları 1981'de ABD’nin New York ve Kaliforniya eyaletlerinde rapor edildi.

1986: Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilen, yabancıların Türkiye’de mülk edinmesine olanak sağlayan yasa, 1986 yılında Meclis’te kabul edildi.

1992: Meksika'nın Guadalajara şehrinde kanalizasyon sisteminde biriken metan gazının patlaması sonucu 250 kişi öldü, 1000’den fazla kişi yaralandı...

1997: Başbakan Yardımcısı Çiller, temel eğitimin 8 yıla çıkarılacağını açıkladı. 28 Şubatçıların halkla ve eğitime verdikleri en büyük zararlardan birisi de 8 yıllık kesintisiz eğitim oldu. MGK’da alınan ve zorla dayatılan kararla eğitim büyük bir yara aldı.

2012: Mısır'da Müslüman Kardeşler destekli aday Hayrat Şatır’ın adaylığının düşürülmesi üzerine, Hürriyet ve Adalet Partisi Muhammed Mursi'yi yeni aday olarak gösterdi. Yüksek Seçim Komisyonu, 15 Nisan’da aldığı kararla cumhurbaşkanlığı yarışına katılmak için başvuran 10 adaya cumhurbaşkanlığı yolunu kapatmıştı.

2013: Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi Etkinliği’ne katılmak üzere miting alanına gelen peygamber sevdalısı Sümeyye Çelik hayatını kaybetti. Merhume Çelik, etkinlik alanına gelmeden önce elektrik kablosuna teması sonucu akıma kapılarak şehid oldu.

2013: İşgalci Siyonistler ile sıkı ilişkiler içerisinde olan Azerbaycan yönetimi okullarda başörtüsü yasağını protesto eden göstericileri altışar yıl hapis cezasına çarptırdı.

2014: Filistin’de El-Fetih ile Hamas arasında Milli Mutabakat Hükümeti kurulması konusunda uzlaşmaya varıldı.

2014: Cezayir’de Anayasa Konseyi, göstermelik cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı. Oyların yüzde 81,53' ünü alan Fransız kuklası Abdulaziz Buteflika 4’üncü kez cumhurbaşkanı seçildi.

2016: Uluslararası Af Örgütü, Nijerya ordusunun Müslüman katliamını raporladı. Raporda, Nijerya askerlerinin insanları diri diri yaktığına, binaları harap ettiğine ve ölenlerin cesetlerini nasıl toplu mezarlara gömdüğüne dair olay yerinden toplanan deliller yayınlandı.

2019: Dünyadaki en ölümcül hastalıklardan biri olarak bilinen sıtmaya karşı geliştirilen aşı, ilk kez malavi’de denendi. Dünya sağlık örgütü, sıtma aşısının on binlerce çocuğun hayatını kurtaracak potansiyele sahip olduğunu açıkladı.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *