image

1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekili seçimleri öncesi muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listelerinin askı süresinin sona ermesine 3 gün kaldı. 

2 Eylül Çarşamba günü saat 08.00’de muhtarlık bölgelerinde askıya çıkan seçmen bilgileri 10 Eylül Perşembe günü saat 17.00’de askıdan indirilecek. Seçmenler askı süresince adres değişikliği talebinde bulunabilecek. Askı süresinin bitimi ile itirazların kabul edilmeyeceği belirtildi.

Seçmenler askı süresi içinde başvurularını, aşağıda sayılan belgelerle birlikte herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabileceklerdir.

Askıya  çıkarılan muhtarlık bölgesi, askı listelerinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik yahut nüfus olay bilgisi değişikliği bulunan, askı süresi (2 Eylül 2015 - 10 Eylül 2015) içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayan kişilerin, bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50. maddesinde belirtilen ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor.

GÖRME VE ORTOPEDİK ENGELLİ SEÇMENLERİN DURUMU

Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin, 2-10 Eylül 2015 tarihleri arasında; engellilik beyan formu ile bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerekmekte.

ÖĞRENCİ SEÇMENLER NE YAPACAK

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına, yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmesi gerekiyor. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *