image


Açıklamasında tüm İslam ümmetinin Ramazan Bayramını tebrik edenKılıçarslan, bayramın Müslümanların birlik ve beraberliklerine, kâfirlerinzulmünden kurtulmalarına vesile olması temennisinde bulundu.

Bayramların Müslümanlar için sevinç günleri olduğunu ifade edenKılıçarslan, bayramda küskünlüklerin bitirilip akraba ve tanıdık ziyaretlerininyapılması gerektiğini kaydetti.

Tüm İslam ümmetinin mübarek Ramazan Bayramını tebrik etiğini belirtenKılıçarslan, "Bilhassa Filistin, Afganistan ve tüm mazlum vemustazafların, zulüm altında olanların bayramını kutluyorum. Allah'tan dileğimbir an önce mazlum halkı kâfirlerin zulmünden kurtarmasıdır. Rabbimden RamazanBayramı vesilesiyle Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlamasınıdiliyorum." dedi.

Allah'tan Müslümanlar için düşmanlarına karşı güç ve kuvvet vermesiduasında bulunduğunu vurgulayan Kılıçarslan, şöyle devam etti:"RabbimMüslümanları düşmanlarına karşı galip getirsin. Allah azze ve celle Yahudileri,Hristiyanları, Sosyalist ve Komünistleri, İslam düşmanlarını hiçbir zamanMüslümanların lideri yapmasın. Müslümanların vahdetini diliyorum. Allah'tanonları kâfirlerin üzerinde hüküm sahibi yapmasını diliyorum. RabbimdenMüslümanlara zaferler vermesini niyaz ediyorum. Allah, İslam'a, İslam'ındeğerlerine karşı savaş açanlara hiçbir zaman fırsat vermesin. İnşallah İslamümmeti düşmanlarına karşı muvaffak olurlar. Müslümanların başta Türkiye olmaküzere tüm dünyada hüküm sahibi olmalarını diliyorum."

Müslümanların Ramazan'da yaptığı tüm ibadetlerin Allah katında kabuledilmesi dileğinde bulunan Kılıçarslan, "İslam'dan uzaklaşanları iseRabbim hidayet etsin. Hidayet olmazlarsa Rabbim onları rezil ve perişan etsin.Milletin hâkimiyetini onların eline vermesin." ifadelerini kullandı.

Bayramların günahların af olmasına sebep olduğuna işaret eden Kılıçarslan,şu tavsiyelerde bulundu:"Allah günahları affetmesi nedeniyle Müslümanlarbayramda sevinmelidirler. Peygamberimiz bir hadisi şerifinde, 'Kim bayramda birgünah işlerse sanki hesap gününde Allah huzurunda günah işlemiş gibidir'buyuruyor. Müslümanlar o gün küskünlüklerini bitirmeli, birbirlerini ziyaretetmelidirler. Küçükler büyüklere saygı gösterip ellerini öpmeli, büyükler deküçüklerin başını öpüp onlara merhamet göstermelidirler. Peygamberimiz,'Küçüklere şefkat göstermeyenler ve büyüklere ise saygı göstermeyen küçüklerbizden değildir" buyurmaktadır. Özellikle bu bayramda Müslümanlar yanlışiçerisinde olanları ziyaret edip kendilerine nasihatlerdebulunmalıdırlar." HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *