image

14 Mayıs  Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimleri yaklaşırken siyaset daha da alevlenmeye başladı. Cumhur İttifakı’nda yer alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasette yaşanan son gelişmeleri ve oy oranlarını TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında değerlendirdi. 

Seçime neden ortak liste ile girmediniz? 

Seçim sisteminden dolayı ittifaktaki 4 partinin ortak listeyle girmesi halinde büyük bir avantaj sağlayacağını, yüzde 55’e tekabül eden bir milletvekili sayısına ulaşacağımızı söyledim. Lakin bu olmadı. 4 siyasi parti ayrı listelerle seçime kendi logomuz ve listelerimizle gidiyoruz. Amacımız 1. turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmek.

Seçimler ilk turda biter mi? 

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turda biteceğini düşünüyorum. Sahadan yüzde 49-51 arası bir oy gözüküyor. Son günlere doğru bu oy oranı artar. 

Milletvekili seçimlerinde ise hedefimiz 300’ün üzerinde olması ve Meclis’te çoğunluğu elde etmek. BBP olarak ciddi bir oy oranı yakalayacağımıza inanıyorum, güçlü bir grupla Meclis’te yer almak istiyoruz. 30 yıllık bir partiyiz, ilk kez barajsız seçime gidiyoruz. 

BBP ne kadar oy alır? 

Baraj sorunumuz yok, vatandaşlarımız kendi illerinde verecekleri oylarla milletvekillerini Meclis’e göndereceklerdir. Yüzde 5 ile 10 arasında oy alma hedefimiz var. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’a “Tito artığı” diyerek neye dikkat çekmek istediniz? 

Batı ve ABD’nin istihbaratları Türkiye’de Türk devletinin varlığına, bütünlüğüne, milletin istiklaline kast eden herkese arka çıkıyor. Aşırı sol gruplarla PKK rahatlıkla kol kola giriyor. TİP Başkanı da PKK listesinden Meclis’e girdi 2018 yılında. TİTO zihniyeti artığı derken TİTO Marksist, Leninist ve ateist bir yapı. Yugoslavya’yı 27 yıl kimliksizleştirdi. Erkan Baş da bu zihniyetin Türkiye’deki temsilcisi. 
Bana muhalif basın ırkçı, faşist demeye kadar vardırdı. Benim inancım bir kere ırkçı değildir. Bizimki kültür milliyetçiliğidir etnik milliyetçilik değildir. Ben Marksist, Leninist, PKK ile kol kola girmiş, ülkenin bütünlüğüne kast etmiş birinden özür dilemem. 

Kızılay Başkanı istifa etmeli mi? 

Çadır satma meselesi gündeme geldiğinde bunu hayretle karşıladım. Biz ilk günden beri deprem bölgesindeyiz, insanların en önemli ihtiyacı çadır ve Kızılay’ın çadır sattığını görüyoruz. Bu maruz görülebilir bir şey değil. Kızılay’ın deprem anından itibaren depolarında ne kadar çadır varsa bölgeye sevk etmesi lazımdı. Bunu yapmamışlar, önce bunu kabul etti sonra da diğer görevlilerin sattığını söyledi. Kızılay itibarı kaybı ile karşı karşıya kaldı. Kurumun başkanıysanız, kurumu temsil ediyorsanız ve artık kuruma zarar vermeye başladıysanız, bu yapılanlardan dolayı insanlar başta kan bağışı olmak üzere Kızılay’a bağışta bulunmama noktasına geldiyse Kızılay başkanına düşen ayrılmak ve liyakatli birine koltuğu teslim etmektir. Sadece Kızılay’a değil hükümete ve Cumhur İttifakı’na da zarar veriyor. Olgunluk göstermesi lazım. 

CHP ile HDP arasında anlaşma var mı?

Türkiye’nin terörle mücadelesi devam ediyor ve aksamaması gerekiyor. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de başkası olacağına PYD olsun diyor. PYD’nin PKK olduğunu Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Eski HDP milletvekili Sırrı Sakık kapalı kapılar arkasında verdiği sözü açıkla dedi. Bu sözlerden biri cezaevindeki Selahattin Demirtaş ve terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın hapisten çıkarılması olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu böyle bir şey yok dedi mi, Akşener ne diyor bunlar dedi mi? Gerçek milliyetçi değil. İHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *