image

Geleneksel olarak yapılan iftar programında Müslüman ülkelerde yoksul ve muhtaç olan Müslümanların çektikleri açlığı bir nebze olsun anlamak için simit, hurma, çorba ve su ile yapılan iftara çok sayıda vatandaş katıldı.

 İftar programında konuşan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Batman sözcüsü Şehmuz Önlü yaptığı açıklamada, “Her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz ümmet iftarımıza hoş geldiniz. İslam coğrafyasının Afrika gibi fakir ve yoksul kesimlerini hatırlamak, Asr-ı Saadet döneminde yaşayanları bir nebze anlamak için simit, hurma, su ve çorbadan oluşan iftar menüsü ile geleneksel hale getirdiğimiz programı icra edeceğiz. Öncelikle geleneksel hale getirdiğimiz ümmet iftarının düzenlenmesinde dünden bugüne emeği geçen tüm abilerimize ve kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.  Malumunuz olduğu üzere Ramazan ayı bir iç muhasebe ayıdır. Yenilenme ve uyanış ayıdır.  Evet dünyanın her tarafı zülüm işkence ve savaşlarla tarumar edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

 RAMAZAN, ORUCU BİR HURMA İLE TUTABİLMEKDİR”

 Konuşmasının devamında Önlü, “Zenginliğin ve israfın diz boyu olduğu bu dönemde yoksulluk, insanların kaderi haline getirilmiştir. Ramazan’da oruç tutmak sadece aç kalmak değildir. Orucun en büyük gayesi Müslümanca yaşamaktır. Diline, gözüne, kulağına ve en önemlisi nefsine hâkim olmaktır. Üç hurmayla sahur edip peygamberimizle birlikte 150 km’lik Bedir çölünü aşıp Bedir’e varıp düşmanla çarpışa bilme gücünü kaybetmemektir Ramazan. Bir hurmayla Filistin’i, Afrika’yı, Myanmar’ı, Suriye’yi ve dünyanın tüm mazlumlarını hissedip yanı başımızda aç kalan komşularımızı unutmamaktır Ramazan.  Ağustosun çöl sıcağında bir hurmayla diri kalıp takvayla kuşana bilmektir Ramazan. Gerçek anlamda oruç tutmak bunu gerektirir.” şeklinde konuştu. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *