image

Yapıcıoğlu, partilerine yönelik yapılan saldırıların arka planının, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde sergiledikleri tavrın sebebini ve Cumhur İttifakı'ndan yana tavır almalarının nedenini açıkladı.

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta seçime gireceğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "14 Mayıs günü hem önümüzdeki 5 yıl için ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanını hem de parlamentoda yasama görevini yapacak 600 milletvekilini seçeceğiz inşallah. Malumunuz olduğu üzere HÜDA PAR olarak 2012 yılında siyasi yürüyüşümüze başladık. Yola çıktığımız günden itibaren sürekli olarak tekrarladığımız şeyler var. Yola çıktığımız an ilk sloganımız 'Dürüst Siyaset Gerçek Adalet' oldu. Siyaseti dürüst yaparak adaleti yeniden tesis etmeyi birinci öncelikli hedefimiz yaptık. Bu yolda yine 'Önce İnsan Öncelik Adalet' dedik. Siyasetin insan merkezli olması gerektiğini söyledik." dedi.

"MİLLETE HİZMET İÇİN ATILAN DOĞRU ADIMLARI DESTEKLEMEK HERKESİN BORCU OLMALI"

Kimden gelirse gelsin yanlışa yanlış diyerek muhalefet edeceklerini, doğruya da doğru deyip destekleyeceklerini her zaman dile getirdiklerini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Muhalefet anlayışımızı da şöyle ortaya koyduk. Dedik ki; Doğru kimden gelirse gelsin doğruya destek çıkacağız, doğru yapanı cesaretlendireceğiz, gerekirse alkışlayacağız. İhtiyaç duyarsa destek vereceğiz. Yanlışı da kim yaparsa yapsın, içimizden birisi de yapsa o yanlışa muhalefet edeceğiz, düzelmesi için çaba sarf edeceğiz. Yanlışı eleştirirken sadece eleştirmekle kalmayıp aynı zamanda doğrusunun ne olması gerektiğini de söyleyeceğiz. Çünkü bizim gayemiz sadece eleştirmek, yıpratmak, muhalefet etmek için muhalefet etmek değildir. Gaye eğer millete hizmetse, millete hizmet için atılan doğru adımları desteklemek herkesin borcu olmalı, yanlışları da düzeltmek için yapıcı bir muhalefet anlayışı ortaya koymak gerekir. Bunları 10 yılı aşkın bir süredir söylüyoruz. Siz de takdir edersiniz ki 85 milyonluk memleketimizde insanların bazıları daha yeni yeni sesimizi, hatta ismimizi duymaya başladı. Çünkü bir karartma vardı. Bu güzel sözlerin, bu hakikatlerin insanlarımız tarafından duyulması istenmiyordu. Tahminen 1,5 ay önce 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler ile ilgili tavrımızı ortaya koyduktan sonra kızılca kıyamet koptu. Saldıran saldırana... Sanki birileri HÜDA PAR yeni kurulmuş gibi ya da parti programını yeni yazmış gibi karalamaya, yalan yanlış bilgiler söylemeye başladı. İş o raddeye vardı ki sanırsınız HÜDA PAR tek başına bir aday çıkarmış, hem cumhurbaşkanlığını hem de parlamentoyu ele geçirmek üzere. Birileri hop oturup hop kalkıyor, bu seçimin HÜDA PAR'ın iktidara gelip gelmemesi seçimiymiş gibi sadece HÜDA PAR'ı konuşuyor." diye konuştu.

" TABAN TABANA ZIT PARTİLERİN KARŞISINDA İSTİKRARDAN YANA TAVIR ALDIK"

Yapıcıoğlu, " 2 yıllık pandemi süreci ile tedarik zinciri kırıldı, üretim azaldı, fiyatlar patladı, işsizlik yükseldi. Küresel boyutta çok ciddi bir kriz yaşandı. Bu kadar yoğun sorunların olduğu bir dönemde özellikle memlekette istikrarın olması çok önemli. İstikrar her zaman önemli ama olacak bir istikrarsızlık ve kaos ile asla sonuçlarına katlanılamayacak bir şey olur. Böyle bir ortamda siyasi tabloya baktık. Bir tarafta 2017 yılında getirilen bir başkanlık sistemi ve henüz birinci dönemini bitirmemiş, tam olarak oturmamış bir sistem. Öte taraftan 70 yıldır uygulanmış ama pek çok sorun üretmesine rağmen ancak 2017 yılında değiştirilmiş bir parlamenter sistem ve bu 2 sistemin bir anlamda taraftarlığını ve karşıtlığını yapan 2 blok oluşmuş. Bir blok başkanlık sisteminin devam etmesi gerektiğini, diğeri parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini söylüyor. Parlamenter sisteme geri dönmek, bu sistemi yeniden değiştirmek, mevcut cumhurbaşkanını indirmek dışından ortak yönleri çok az olan bazı partiler bir araya geldiler ve birlikte Türkiye'yi yöneteceklerini söylediler. Eğer dedikleri gibi iktidara gelebilirlerse muhtemelen bizi kaotik bir süreç, siyasi bir istikrasızlık bekliyor. Çünkü temel konularda birbirine taban tabana tamamen zıt olan görüşleri olan partiler bir araya gelmişler ve bu memleketi birlikte yöneteceğini söylüyorlar. Biz bu şartlar altında istikrardan yana tavır aldık. Aynı zamanda huzurdan, inancımızdan, tarihimizden, kültürümüzden ve çocuklarımızın geleceğinden yana bir tavır aldık. Cumhur ittifakı ile hareket etmemizin uygun olacağına kanaat ettik ve o saatten sonra bu saldırılar başladı." ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *