image

Kur’an’ı Kerim’in indiği gece olan Kadir gecesi, kendisine denk gelinmesi ile beraber bin aydan daha hayırlı olmasını fırsat bilen vatandaşlar camilere akın etti. Ramazan ayının 26’yı 27’nci geceye bağlayan gece camiler ibadet etmek için gelen vatandaşlarla dolup taştı.

Camilerde kılınan yatsı ve teravih namazından sonra Mevlid-i Şerif okundu. Bu yıl Ramazan ayının 29 gün sürmesinden dolayı hatim indirenler Mevlid-i Şeriften sonra 27’ınci cüzü okudular. Okunan Kur’an’ı Kerim tilavetinden sonra Tesbih Namazı kılındı.

Kadir gecesini camide ibadetle geçirmek isteyenlere bazı vatandaşlar ikramda bulundu. Camiden çıkan vatandaşlara Hurma, Lokum, Halka Tatlı, Şeker ve içecekler ikram edildi. Her zaman ki gibi caminin neşe kaynakları çocuklar ise babaları namaza başladığı gibi saflar arasında gezinerek eğlendiler.

Yapılan dualar ve istiğfarlar sonrası vatandaşlar ibadetlerine evde devam etmek için camiden ayrıldı. Güzel havayı fırsat bilenler dışarıda dolaşmaya başladı. Ramazan alışverişlerine kaldıkları yerden devam etmek isteyenler ise soluğu çarşıda aldı. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *