image

 

 

Batman Merkez Sürücü Kursu yetkilisi Muhammed Kanat, ilk defa ehliyet alacakların stajyerliğe kalmamak için10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurması gerektiğini söyledi.

 

 Batman Merkez Sürücü Kursu yetkilisi Muhammed Kanat, yeni dönemle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Yeni ehliyet döneminin 2016'da devreye girmeye başlayacağını belirten Kanat, ilk defa ehliyet alacakların stajyerliğe kalmamak için10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurması gerektiğini söyledi.

 

Ehliyet alımlarında yapılan yeni değişikliklerle, stajyer ehliyet dönemine geçileceği aylardır konuşulan bir konuydu. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulanacak yönetmeliğe göre yeni ehliyet sahibi olacak vatandaşların 2 yıl stajyer ehliyetleriyle yolculuk yapabileceği biliniyordu. Peki, ehliyette stajyerlik dönemine yakalanmamak için son başvuru ne zaman? Batman Merkez Sürücü Kursu yetkilisi Muhammed Kanat, birçok sürücünün merak ettiği bu soruya yanıt verdi. 

 

10 EYLÜL’Ü KAÇIRMAYIN

 

Batman Merkez Sürücü Kursu yetkilisi Muhammed Kanat, stajyer sürücü uygulamasının 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlatarak, "İlk defa ehliyet alacakların stajyerliğe kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekmektedir." dedi. Stajyer ehliyetin tanımını; "İlk defa ehliyet alacaklar için başarılı olduktan sonra sürücü belgesini 2 yıllık staj çerçevesinde kullanması." şeklinde tanımlayan Kanat,  stajyer ehliyette, kursiyere 75 ceza puanı hakkı verileceğini söyledi.

 

 

SON MÜRACAAT TARİHİ 10 EYLÜL 

Stayer ehliyete sahip kursiyerin kırmızı ışığı 3, yaya üstünlüğünü de 3 kez ihlal etmesi halinde 75 ceza puanını doldurmuş olacağını dile getiren Kanat, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava 10 Eylül tarihine kadar müracaat edilmesi gerektiğini hatırlattı.

 

 YENİ EHLİYETLER 80 ÜLKEDE GEÇERLİ OLACAK

 

Kanat, stajyer ehliyetin pek çok yeniliği de getireceğine de değindi. Ehliyetteki çeşitliliğin 9 'dan 17'ye yükseldiğini  getiren Kanat, ömür boyu ehliyet döneminin kapanacağını vurguladı.  25 milyon ehliyetin 2016 değişeceğini de hatırlatan Kanat, Avrupa ülkeleri başka olmak üzere 80 ülkede geçerli olacağını dile getirdi.

 

STAJYERLERİN YANINA EHLİYETLİ İSTENMİYOR

 

 

Stajyer ehliyetlerle ilgili en çok merak edilen konulardan biri sürücülerin yanlarında ehliyetli birinin bulunması zorunluluğunun olup olmayacağı... Kanat bu konuda şunları söyledi, “ Biliyorsunuz Milli Eğitim binlerce sürücü adayını rahatlatacak bir açıklamada bulundu.  Milli Eğitim, Almanya, Avusturya gibi ülkelerdeki gibi stajyer sürücülerin yanlarında ehliyetli birinin bulunması zorunluluğunun bulunduğunu ancak Türkiye'deki uygulamasında böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını belirtti. Kısacası böyle bir uygulama olmayacak.” İfadelerini kullandı. Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *