image

AK Parti listesindenGaziantep 6'ıncı sıra milletvekili adayı seçilen HÜDA PAR Genel SekreteriDemir, partisinin İl Başkanlığı tarafından İslahiye ilçesindeki depremzedevatandaşlara yönelik düzenlenen iftar yemeği programına katıldı.

"Asrınfelaketi" olarak nitelenen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkezüssü Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep gibi illerde depremzedeler,Ramazan’ı çadır ve konteyner kentlerde geçiriyor.

Ramazan ayı öncesindede Gaziantep'te depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Nurdağı ve İslahiyeilçelerinde depremzedelerle bir araya gelen Demir, Ramazan’da da depremzedeleriyalnız bırakmadı.

Depremin ilk günündenbu yana depremzedeler ile bir araya gelmeye devam eden Demir, iftarınıdepremzede vatandaşlarla birlikte yaptı.

İslahiye ilçesininkırsal (köy) Kayabaşı Mahallesindeki depremzedelerle iftarda bir araya gelenDemir,

Depremlerin büyük biryıkıma neden olduğu ve 15 kişinin hayatını kaybettiği İslahiye ilçesinin kırsalKayabaşı Mahallesini ziyaret eden Demir, beraberindeki heyetle birliktedepremzede vatandaşların iftar sofrasına oturdu.

Genel Sekreter vemilletvekili adayı mahalle sakinleri karşıladı. İftar öncesi depremzedelerlebir süre sohbet ederek iftar saatini bekleyen Demir, akşam ezanının okunmasıylabirlikte sofradaki depremzede vatandaşlarla beraber iftarını açtı.

İftar öncesi kısa birkonuşma yapan Demir, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tanrahmet, yakınlarına sabır diledi.

Depremlerin ilkgününden itibaren depremzede vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadıklarınıifade eden Demir, can kayıplarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Depremlerin derinacılara neden olduğuna dikkat çeken Demir, “Yaşadığımız bu büyük acıdan sonradoğrusu siyaset kurumu adına burada bulunmaktan hayâ ediyorum. Hepimiz çok acıyaşadık ve çok kaybımız oldu. Ama bu acıyı en fazla yaşayan sizler gibiafetzede kardeşlerimizi, aileleri, yakınları vefat eden kardeşlerimizdir. Birkez daha vefat edenlere Rabbimden rahmet diliyorum. Allah'tan sizlere de sabırvermesini temenni ediyorum. Rabbim size, bize ve bu memlekette bir daha böyleacılar yaşatmasın.” temennisinde bulundu.

“Bütünimkânlarımızı sizin için seferber ettik”

Depremler sonrası ağırtravma yaşadıklarını belirten Demir, “Biz her ne kadar burada değilsek de Allahşahittir günlerce yatamadık, günlerce ağladık, günlerce üzüldük. Türkiye'de varolan bütün imkânlarımızı hem parti olarak hem sivil toplum kuruluşları olaraksizin için seferber ettik. Yaralarımızı en kısa zamanda sarmak, sizlere çadırbulmak, sizlere aş ve su ulaştırmak için Türkiye'nin dört bir yanından hepberaber özellikle partimiz ve yardım kuruluşlarımız seferber olduk. Kimseninkimseye minnet etmeye hakkı yok. Biz her ne yaptıysak bizim insanlıkvazifemizdir. Hem Allaha karşı hem size karşı borcumuzdu. Allah'a söz vermişiz;sizin bütün yaralarınız sarılıncaya kadar durmayacağız ve yanınızda olacağız,gidip geleceğiz ve ne ihtiyacınız varsa hep birlikte karşılayacağız. Biz odönemde Ankara'da Afet Koordinasyon Merkezimizde hükümetle de çok sıkı irtibathalindeydik. AK Parti ile eşgüdüm halinde elimizden gelen bütün imkânları siziniçin seferber etmeye çalıştık. Ne kadar derman olduk, bunu bilmiyoruz ama Allahşahittir ki elimizden gelen buydu. Allah’tan bu büyüklükte ve çapta bir dahaböyle bir acının yaşanmamasını temenni ediyorum, kefaret olmasını diliyorum.Allah-u Teâla dünyamız ve ahiretimiz için hayırlar versin, kaybettiğimizcanlarla bizi cennetinde buluştursun.” temennisinde bulundu.

“Türkiye çok önemlibir sürece giriyor”

El ele vererekdepremlerin yaralarını hızlı bir şekilde saracaklarını belirten Demir, “Azizkardeşlerim!  Böyle bir travmanın yaşandığı süreçte doğrusu siyaset kurumuadına burada olmak gerçekten doğru bir şey değil. Ama dünyanın da bir realitesivar, dünyanın da bir gerçeği var. Çarklar dönüyor, sistem dönüyor. Seçimlergeliyor, gidiyor. Dünya değişiyor, hükümetler kuruluyor ve benzeri bir şekildehayat devam ediyor. Yani hayat durmuyor. Hepimiz çok üzülmemize, çok acıçekmemize rağmen vefat eden canlarımızdan sonra yine hayatlarımıza kaldığımızyerden devam ediyoruz. Bu önümüzdeki süreçte Türkiye malum çok önemli birsürece giriyor. Yeni bir yüzyıla giriyor. Bu yeni yüzyılın hepimiz içinhayırlara vesile olmasını, hayırlı bir yüzyıl olmasını, acılarımızı dindirecekçapta güçlü, kudretli bir ülkeye vesile olmasını, birliğimizi, beraberliğimizive kardeşliğimizi temin edecek bir süreç olmasını temenni ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Acınız bizimacımız, kayıplarınız bizim kayıplarımızdır”

Demir, “Bu süreçtedeprem yaşayan 11-12 ilimizin şehirleri yıkıldı, viran oldu. Binalarımızyıkıldı, yapılacak çok fazla iş var. Neredeyse şehirlerin çoğunu sıfırdan imaretmek zorundayız. Bu anlamda Türkiye'nin yükü çok ağır, bu süreçte hem depremöncesinde hem deprem sonrası süreçte bu ağır yükü ancak hükümetle birliktekaldırabileceğimizi düşündük ve bir yola çıktık. Allah'a güvendik ve yolaçıktık. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikteacılarımıza derman bulabileceğimizi düşündük. Allah'tan hakkımızda hayırlaraçevirmesini temenni ediyorum. Bu süreci hem memleketimiz için hem İslam âlemihem de bu afeti yaşayan illerimiz içinde hayırlı bir çıkışa, acıları dindirecekbir sürece dönüşmesini temenni ediyoruz. Sizden de dualarınızı ve katkılarınızıbekliyoruz. Acınız bizim acımızdır. Kayıplarınız bizim kayıplarımızdır.Türkiye'nin her tarafına cenazeler geldi. İskenderun’da benim de ailemden 7kişi vefat etti. Hepsi bizim canımız, bu Allah-u Teâla'dan gelen bir afetti.Depremde vefat eden her can bizim akrabamız, kardeşimiz ve babamızdı. Acımızbir, derdimiz bir. Sizin acınızı en iyi anlayanlardan biriyim ve bir kez dahasabırlar diliyorum. Allah-u Teâla hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah-uTeâlâ orucumuzu kabul etsin, bereketli kılsın, dünya ve ahiret kurtuluşunavesile kılsın. Rabbim bizi bayrama kavuştursun. Bu bayram inşallah çok dahagüzel bayramlarda bir araya gelmemize vesile olsun.” diye konuştu.

Öte yandan, programdadepremde vefat edenler için Kur’an-ı Kerim ve mevlid okundu.

İftar programındaDemir’e Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve yönetimi de eşlik etti.

(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *