image



Ailelerinden uzak bir şekilde sadece depremzedelerin yaralarını sarmak için geldiklerini dile getiren medreseli gençler, Umut Kervanı Vakfı gönüllüsü olarak çalışmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

"Amacımız Allah'ın rızasına nail olmak"

Batman'dan gönüllü olarak gelen medrese öğrencilerinden Muhammed Ali Akgün, "Medrese öğrencisiyim. Umut Kervanı gönüllüsü olarak buraya geldim. Amacımız buradaki insanlara yardımcı olmak, onların acını paylaşmaktır. Burada Ramazan nedeniyle günlük iftar yemeğimiz, sahurluk ikramı içi hazırlanan kumanyalarımız var. Sürekli sıcak çorbamız mevcuttur. Çay saatlerimiz var. Elimizden geldiğince depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun." dedi.

"Depremzedelere umut olmaya geldik"

Yusuf Zengin, "Batman Umut Kervanı gönüllüsü olarak depremzedelere yardım etmek için medresedeki bir grup öğrenci olarak Adıyaman'a geldik. Burada her gün binlerce insana sıcak aş dağıtıyoruz. Depremzedelerin gönüllerini hoşnut etmek için buraya geldik. Rabbim hayırseverlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerimizin acılarını hissetmeye çalışıyoruz"

Gönüllü olarak çalışmanın verdiği mutluluğu yaşadığını belirten Muhammed Dolma, "Batman'dan medreseli arkadaşlarımızla beraber geldik. Burada iftar ve sahur yemeklerinin dağıtılmasında yardımcı oluyoruz. Depremzede kardeşlerimizin acılarını hissetmeye çalışıyoruz. Bize gelen yardımlarla, sahur ve iftar yemeği vermeye çalışıyoruz. Rabbim hayırseverlerden razı olsun." dedi.

"Depremzede kardeşlerimizi yardımına geldik"

Muhammed İmran Altıntop, "Batman'da medrese okuyan arkadaşlarımızla birlikte gönüllü olarak Umut Kervanı Vakfı bünyesinde çalışmak için depremzede kardeşlerimizi yardımına geldik. Buradaki aşevimizde sıcak yemek ve çeşitli ikramla hazırlanıyor. Sahur vakti sahurluk için hazırlanan kumanyalar dağılıyor. İftar vaktinde ise çeşitli ikramlar oluyor. Çay vaktinde çay dağıtıyoruz. Biz depremzedelere yardım için geldik. Elimizden gelen yardımı onlara sunuyoruz. Rabbim hayrımızı kabul etsin." ifadelerini kullandı.

"Gönüllüler kardeşlik duygularıyla pekişiyor"

Umut Kernı bünyesinde gönüllü olarak çalışmak için gelen Fahrettin Karaynir, "Batman Umut Kervanı gönüllüsü olarak burada çalışmaya geldik. Bir haftadır buradayız. Buradaki işin hafifletilmesi adına haftalık olarak gönüllü arkadaşlarımız değişiyor. Bizim dışımızda depremzede oldukları halde kendileri de burada çalışan Umut Kervanı gönüllüsü kardeşlerimiz de var. Çok kıymetli ve samimi insanla Allah kendilerinden razı olsun. Aşevimizde sahur ve iftar yemekleri veriliyor. Her gün yüzlerce kişiye koli koli su dağıtılıyor. Çocuk bezi, mama ve daha birçok ihtiyaç dağıtılıyor. Burada kaldığımız süre içerisinde birçok hayır duası aldık. İnsanlara para verebilir, ev yapabilirsiniz ama onların gönüllüleri kardeşlik duygularıyla pekişiyor. İşte o kardeşlik Umut Kervanında var." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *