image


Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Üyesi Molla Muhammed Beşir Varol, depremin ilk günlerinden beri depremzedelere "Umut" olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR’ın Malatya’daki Koordinasyon merkezini ziyaret ederek, koordinasyon Başkanı Behçet Sevgili’den yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Mazlum ve mağdurlara yardım yapıldığı müddetçe, Allah’u Teala o insanlara yardım ediyor ve onları musibet ve belalardan muhafaza ediyor"

Aşevi ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Molla Muhammed Beşir Varol, "Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir Hadisi Şerif’te ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır’ diye buyuruyor. Bu konuda Umut Kervanı’nın çalışlarını takip ediyoruz, ilk günden bugüne kadar yardımlarını hiç eksik etmeden halkımıza hizmet ediyorlar. Onları musibetleriyle baş başa bırakmadır. Şu an Malatya Koordinasyon merkezindeyiz. Aşevini ziyaret edip yemeklerini inceledik, gerçekten hijyen bir ortamda çok güzel ve lezzetli yemek çıkarıyorlar. Burada 5 bin kişiye iftar yemeği veriliyor. Bu hizmetleri takdir ediyoruz. Allah’u Teala kendilerinin ve yardımda bulunan hayırseverlerin hayırlarını kabul etsin. Tabi bu tür hizmetler, hayırseverlerin yardımlarıyla dönüyor. Mazlum ve mağdurlara yardım yapıldığı müddetçe, Allah’u Teala o insanlara yardım ediyor ve onları musibet ve belalardan muhafaza ediyor." dedi.

"Allah’ın bize verdiği nimetlerle onu hatırlamaz ve ona şükretmez isek kendini musibetlerle bize hatırlatıyor"

Yaşanan deprem felaketinin herkesi sarstığını anımsatan Molla Varol, "Büyük bir musibetti. Allah’u Teala Kur’an- Kerim’de ‘Başınıza bir musibet geliyorsa o sizin yaptıklarınızdan dolayıdır.’ diye buyuruyor. Allah’u Teala ilk başta kendini bizlere nimetlerle hatırlatmak istiyor. Eğer, Allah’ın bize verdiği nimetlerle onu hatırlamaz ve ona şükretmez isek bu sefer kendini musibetlerle bize hatırlatıyor. O yüzden herkesin bir şekilde bu musibetlerden ders çıkarması lazım. Rabbimize dönmemiz, tövbe etmemiz ve unutmamamız lazım. Nihayet bu kâinatın Rabbi Allah’u Teala’dır. Her şey onundur ve hiçbir şey tesadüfi değildir. Allah’u Teala bizi başı boş bırakmamış, bizlere kitap ve peygamberler göndermiş, bize gönderdiği hükümlerin hepsi de insanların faydasınadır. Bundan dolayı Allah’ın emirlerine dikkat etmemiz lazım ve günahlarda ısrar etmemek lazım. Yoksa Allah muhafaza, daha büyük musibetlerde gelebilir. Onun için hepimiz tövbe edip Rabbimize dönmemiz gerekiyor." diye uyarılarda bulundu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *