image

Hayırseverlerin fırınlara para vererek ihtiyaç sahibi kişilerin ücretsiz ekmek alması şeklinde işleyen hayır köprüsü Batman'da da rağbet görüyor.

Askıda ekmek uygulamasına zamlardan sonra geçen yıla oranla talep arttı. Batman’da 10’un üzerinde fırında bu uygulama devam ederken özellikle Ramazan ayında askıda ekmek için uzun kuyruklar oluşuyor.

Vatandaşlar, Ramazan ayında evine bir ekmek götürebilmek adına sabahtan akşama kadar sırada bekliyor. Kimi çocuğunu evde yalnız bırakıp geliyor, kimi kendisiyle alıp getiriyor. Her geçen gün sırada bekleyenlerin sayısı da artıyor.

Gültepe Mahallesi’nde bulunan Yücebağ Ekmek Fırını İşletmecisi Mevlüt Çeni konuşmasında Osmanlı'dan günümüze kalan bu mirasın Batman’da en iyi şekilde uygulandığını ifade ederek, şunları söyledi:

“İhtiyaç sahiplerinin hiçbir mağduriyete uğramadan gönül rahatlığı ile askıda ekmeğini alabildiğini görmekteyiz. Sadaka olarak adlandırdığımız bu gelenek ve uygulamalara halkımızın desteğini bekliyoruz. Özellikle Ramazan ayında evine ekmek götüremeyen ihtiyaç sahiplerine destek vermek en önemli sosyal sorumluluk görevlerimizdendir. Allah razı olsun verenlerden. Vatandaşımız ve esnafımız bu konuda çok duyarlı. Allah sayılarını artırsın. Askıdan pide almaya gelenleri boş çevirmiyoruz. Askıda pide yoksa kendimiz veriyoruz.” MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *