image

Eğitim çalışanlarının sorunları ve sorunların çözümüne ilişkin öneriler hakkında istişareler yapıldı. Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına yaptığı ziyaret sonrası yaptığı açıklamada taleplerini sıraladı.



Seyyanen Zam Bir An Önce Yapılmalıdır

Ekonomik alanda gerçekleşen dalgalanmalara dikkat çeken Önlü, sabit gelire sahip kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü belirterek kamu görevlilerinin ücretlerinde oluşan kayıpları, enflasyon karşısında düşen alım güçlerini telafi edecek adımlar atılması için maaşlara seyyanen zam istediklerini ifade etti.

Görevde yükselme ve unvan sınavları bir an önce yapılmalıdır

Görevde yükselme konusunda da taleplerini dile getiren Önlü, “Kariyer ve liyakat ilkesinin zorunlu bir gereği olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları, kurumların takdirine ve yöneticilerin keyfî kararlarına bırakılmamalıdır. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları tüm kamu kurumlarında periyodik bir şekilde yapılmalıdır.” diye konuştu.

Mali ve özlük haklar iyileştirilmelidir

Mali ve özlük hakların iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen Önlü, “Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, Eğitim Uzmanı, Araştırmacı, Hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır.” dedi.

3600 Ek gösterge sorunu çözülmelidir.

Son olarak 3600 ek gösterge konusuna değinen Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, “Kamu personeli rejiminde kademe/derece ilerlemesi ile ek göstergeyi irtibatlandıran bir süreç hayata geçirilmeli, her bir kadro unvanının birinci dereceye kadar inebilmesi sağlanarak birinci dereceye erişen kamu görevlilerinin ek göstergeleri en az 3600 olmalıdır.” dedi. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *