image



Şarku’l Avsat’ın Healthshot’tan aktardığı haberde, şişkinliği azaltabilecek 10 besine yer verildi.

1. Zencefil

Zencefil genellikle çayda veya çeşitli yemeklerde kullanılır. Gingerol içerdiği için kasların gevşemesine yardımcı olur, şişkinlik ve gazı azaltır.

2. Rezene

Rezene, spazm çözücü etkileri olan bileşikler bakımından zengindir. Sindirim sistemindeki kasları gevşetmeye ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olur.

3. Nane

Uzmanlar, nanenin sindirim sistemi kasları üzerinde sakinleştirici etkisi olan mentol maddesi içerdiğini, bunun da şişkinliği ve gazı azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

4. Ananas

Ananas, sindirime yardımcı olan ve şişkinliği azaltan bir enzim olan bromelain maddesi içerir.

5. Papaya

Papayanın sağlık açısından göz ardı edilemeyecek faydaları var. Papaya, proteinlerin parçalanmasına ve sindirmeye yardımcı bir enzim olan papain içerir.

6. Muz

Vücuttaki sıvı dengesini düzenlemeye ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olur.

7. Salatalık

Salatalıkların su oranı yüksek ve sodyum oranı düşüktür, bu da onları şişkinliği ve su tutmayı azaltmak için iyi bir seçenek haline getirir.

8. Karpuz

Salatalık gibi karpuzların da su oranı yüksek, sodyum oranı düşüktür. Bu onu da şişkinliği ve su tutmayı azaltmak için iyi bir seçenek haline getirir.

9. Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, idrar atımını kolaylaştıran amino asitler içerir. Uzmanlar, şişkinliği ve su tutmayı azaltmaya yardımcı olduğunu ifade ediyor.

10. Yoğurt

Yoğurt, sindirime ve şişkinliği azaltmaya yardımcı yararlı probiyotikler içerir. Ağır bir yemekten sonra yoğurt yemek tavsiye edilmektedir. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *