image

Batman'da yapılan iftar programına Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar ve birçok davetli katıldı. İftar sonrası düzenlenen "Ramazan Nasihat Zamanı” programı Kur’an tilaveti ile başladı. Daha sonra konuşma yapan Kar, her yıl Ramazan ayına bir isim vererek Ramazan ayı boyunca faaliyetlerini bu çerçevede sürdüren Köklü Değişim’in bu yıl "Ramazan Nasihat Zamanı" ismi ile çalışmalar yaptığını belirtti. Kar, Türkiye'nin birçok şehrinde bu yönde iftar vb. programları düzenlediklerini ifade etti.

Kar, Peygamber efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem in bir hadisine dayandırdığı konuşmasında dinin nasihat olduğunu söyledi.

Müslümanın kardeşine nasihatinin onun derdi ile dertleşmek olduğunu söyleyen Kar, yöneticilere yönelik nasihatin olmazsa olmaz olduğunu bu konuda sorumluluğun alimler cemaatler ve tüm Müslümanlarda olduğunu ifade etti.

Yakın zamanda yaşadığımız deprem afetine de değinen Kar, "Müslümanlar depremi bir imtihan olarak görmeleri gerekir, buradan ibretler çıkarılması gerekir. Normal hayata dönüş depremden önceki hayata dönüş olmamalı normale dönüş İslam ile olmalıdır. “Dedi.

Deprem gündemini unutmamak gerektiğini söyleyen Kar, Müslümanların demokratik siyasi partilerin seçim sürecindeki kısır menfaatçi gündemlerine alet olmamaları gerektiğini ifade etti.

İftar programına iştirak eden davetlilerden de söz alıp konuşanlar oldu. Sıcak sohbet ve hasbihal ile program son buldu. M. ŞERİF DURMAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *