image

Yaşanan depremden dolayı ilimize sığınan depremzedeleri tespit ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışma başlatan Umut Kervanı Vakfı, Batman’da ikamet etmeye başlayan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Umut Kervanı, Ramazan ayının gelmesiyle depremzede, yetim ve muhtaçlar yararına Batman İluh Devlet Hastanesi yanında bulunan parkta İftar çadırı kurdu. Her geçen gün iftar çadırına gelenlerin sayısının arttığını belirten yetkililer, iftar çadırlarında günlük bin kişiye yakın iftar yemeği verildiğini söylediler. Yetkililer bu hayırlı hizmete katkı sunulması için hayırseverlere çağrıda bulundu.

İftar çadırında iftarını açmaya gelen Ahmet Kalın, “Umut Kervanı iftar çadırı gerçekten çok büyük bir hizmet. Her gün yüzlerce kişi burada iftarını açıyor. Ben de birkaç gündür geliyorum. İftarımı burada açmaktan mutluluk duyuyorum. Allah Umut Kervanından razı olsun.” dedi.

“BÜTÜN AİLE İFTARIMIZI BURADA AÇIYORUZ”

Umut Kervanı İftar çadırına ailecek gelen Abdullah Samet El Kamil, “Umut Kervanı iftar çadırı açıldığı günden beri geliyoruz. Bütün aile iftarımızı burada açıyoruz. Elhamdülillah Allah Umut Kervanından razı olsun. Gerçekten çok büyük bir hizmet. Daha önce evde iftarımızı açmaya çalışıyorduk. Bazen yemeğimiz bize yetmiyordu. Şimdi elhamdülillah Umut Kervanı iftar çadırında bütün ailemin karnı doyuyor.” ifadelerini kullandı.

“UMUT KERVANI MAZLUMLARIN KARNINI DOYURUYOR”

Umut Kervanı iftar çadırında ilk defa orucunu açan ve duygularını gazetemizle paylaşan Abdusselam El Halil, “Bir gün iftar çadırının önünden geçtim ilk başlarda bir anlam vermedim. Farklı bir gün çadırın önünden geçerken İçerden Kur’an’ı Kerim sesi geliyordu. Merak ettim geldim baktım iftar çadırıydı. İftar vaktine kadar bekledim. İftardan önce burada vaazlar veriliyor bu çok güzel bir şey. Umut Kervanı gönüllülerini izledim. Umut Kervanı gönüllüleri çok çalışıyorlar. Çok iyi insanlar. Kimseye bağırmıyorlar. Umut Kervanı mazlumların karnını doyuruyor. Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu.

“HER ÇEŞİT İNSAN GELİP KARNINI DOYURABİLİYOR”

Umut Kervanı Vakfı iftar çadırında iftarını açan Abdurrahman Sundusi, “Umut Kervanı gerçekten çok büyük bir iş başardı. Ben burada ilk iftarımı açtığımda baktım her çeşit insan burada. Herkes Umut Kervanı Vakfının yaptığı yemeklerle karnını doyuruyor. Bu çok büyük bir iş. İnsanlar çekinmeden burada iftarlarını açabiliyor. Bunu yapanlardan Allah razı olsun.” dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *