image

Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da, 1 milyon 400 bin ton moloz taşıyarak, 582 binanın enkazının kaldırılmasını sağladı.

Hatay kent merkezi ve ilçelerinde, enkazın kaldırılmasına ve ağır hasarlı binaların yıkımına devam ediliyor.

Depremin ilk gününde bu yana çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren DSİ ekipleri de Hatay'daki çalışmalara 1100 iş makinesi ve 1500 personelle destek verdi.

Enkazın kaldırılması, yaraların bir an önce sarılması için çalışmalarını yoğun sürdüren ekipler, enkazın molozlarını döküm sahasına taşıyor.

Sulama ve içme suyuna yönelik de çalışma yürüten ekipler, öncelikle Hatay'ın farklı noktalarında daha önceden açılmış fakat depremde hasar gördüğü için kullanılamaz hale gelen içme suyu kuyularını onararak yeniden aktif hale getirildi.

Eş zamanlı Antakya, Reyhanlı, Kırıkhan ve İskenderun'da açılan ve gece gündüz çalışmaların devam ettiği sondaj kuyularıyla da başta çadır ve konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürenler olmak üzere bölgedekilerin içme suyu ihtiyacı karşılanmaya çalışıldı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *