image

Depremin yıkıma uğrattığı Hatay’ın Antakya ilçesinde ki Antakya Otobüs Terminali'nin asma tavanı ve duvarlarında büyük hasar oluştu, bilet satış ofisleri kullanılamaz hale geldi.

Yazıhane personelinin birçoğu, farklı şehirlere gidecek depremzede yolcuların mağdur olmaması için ofislerini dışarıya taşıdı.

Kurdukları masalarda saat 08.00'de çalışmaya başlayan ekipler, saat 23.00'ye kadar yolcuların gidiş ve dönüş biletlerini kesiyor, rezervasyonlarını yapıyor, kargo hizmetlerini sağlıyor.

Terminal esnafı Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin otogarın ihalesini tamamladığını ama onarımın gerçekleşmediğini belirterek Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a sitem etti.

"Bu tehlikenin içerisinde hizmet vermeye çalışıyoruz"

Deprem gerçekleştiği günden beri otogarda hizmetini sadece 4 günün dışında aksatmadığını belirten otogar esnafı Hüseyin Çevik, "50 yıldır otogarda çalışıyorum. Depremin olduğu ilk andan itibaren burayı hiç terk etmedim sadece 4 gün haricinde. Psikolojimiz bozulmuştu terk ettim 4 günlüğüne 15 Şubat tarihinden beri buradayım. Otogar şuan ki haliyle iyi durumda. Etraf temizlendi ama hiçbir çalışma yok. Güya buranın ihalesi verilmiş, şuanda bekliyoruz görüyorsunuz halimizi. Normalde dışarıda hizmet veriyoruz az önce rüzgar vardı diye içeri aldık. Bu tehlikenin içerisinde hizmet vermeye çalışıyoruz." dedi.

"Belediyemiz bizim için hiçbir şey yapmadı"

Çevik, "Tüm esnaf arkadaşlarımız mustarip. Otogar demek, şehrin aynası demek. Yani memlekete açılan bir penceredir. Kimse memnun değil, burada yatacak yerimiz yok. Ben çadırda kalıyorum 67 yaşındayım. Belediyemiz bizim için hiçbir şey yapmadı. Tadilat yapacaklar sadece, ana binada hiç bir şey yok. Sayın Lütfü Savaş'tan tek dileğimiz biran önce bizim otogarımızı iyileştirsin. Bakın gördüğünüz gibi hepimiz dışarıdayız. Tozun içindeyiz. Sabah 07.00 ile gece 23.00'a kadar tüm esnaf arkadaşlarımız burada insanlara hizmet etmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *