image

Şehrin farklı noktalarında kurdukları çadırlarda yaşayan vatandaşlar, Umut Kervanı Vakfı tarafından açılan aş evinde iftarlık almak için metrelerce kuyruk oluşturdu.

Depremlerin ardından Adıyaman'da kurduğu ikram ve çadırı ve aş evinde depremzedelere hizmet veren Umut Kervanı Vakfı, Ramazan boyunca depremzedelerin sahur ve iftar yemeklerini vermeye devam edecek.

İlk iftarını Umut Kervanı Vakfı aş evinde açan depremzedelerden Hicri Gürsoy, "Bu mübarek Ramazan ayında depremde mağdur olan insanlara sahip çıkan Umut Kervanı Vakfından Allah razı olsun. Bizlere burada yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu yardımların devam etmesini diliyoruz. Bu mübarek ayda elimizden geldiği kadar ibadetlerimize dikkat etmeliyiz. Bu vesileyle Allah bize rahmetini yağdırsın." dedi.

Depremzedelerden Abdurrahman Avcı ise, "Malum olduğu üzere nasıl ki deprem öncesi barınma için gıda ve diğer ihtiyaçla nasıl ki var idiyse deprem sonrası da olacak. Ama bizim bu ihtiyaçlar kadar manevi ihtiyaçlarımızda var. Bu ayda Kur'an-ı Kerim okuyup diğer ibadetlerimize ağırlık vermeliyiz ki Rabbimize karşı kulluk vazifemizi yerine getirmiş olabilelim. Rabbim depremin 46'ncı gününde de bizleri yalnız bırakmayan Umut Kervanı Vakfına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *