image

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir,  sorunların silah yerine siyasetle çözülmesi gerektiğini belirterek, bir an önce silahların susması ve akan kanın durmasını istedi.

İl Kültür Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen AK Parti Ağustos ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplasında konuşan Milletvekili Özdemir,  yaşanan olayların ülkenin ve vatandaşların huzuruna yönelik olduğunu ifade ederek, uluslar arası güçlerin oyununda aktör olmamak gerektiğini dile getirdi.

DIŞ GÜÇLERE DİKKAT

Diğer partilerin 7 Haziran seçimlerinde ‘ İktidar olacağız, ülkeyi tek başımıza yöneteceğiz’ söyleminde bulunamadıklarını belirten milletvekili Özdemir, tüm partilerin AK Parti’yi hedef aldıklarını ve gerçek dışı söylemlerle partiyi yıpratma cihetine gitmeyi tercih ettiklerini belirtti. Özdemir, “ İhtiyaç eğer Türkiye’de yaşayan 78-80 milyon civarındaki vatandaşın huzuru refahı ve bu milletin rahatlığıysa uluslar arası dış güçlerin oyununda aktör olmamak lazım. Milli olmak lazım bu milletin bu halkın bizden istedikleri doğrultusunda hareket edip projeler ortaya koymamız lazım. Ama bunu yapmadılar uluslar arası güç aktörler belli seçim dönemleri burada milyon euroları burada  bu vakıfları aracılığıyla buradaki siyaset yapan insanlara peşkeş çeken aktörlerdir. O vakıflar hangi ülkelere nerde yardım ettikleri ve buradaki insanları ve seçim sürecindeki masrafları karşıladıkları çok net ortada. Bunlar bu oyunla bu tezgaha maalesef siyasi partiler alet oldular. “ şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’Yİ GİRDABA ÇEKMEK İSTİYORLAR

Tüm gelişmelerin nedeninin Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek olduğunun altını çizen Özdemir, “bu yüce milletin buna izin vermeyeceğini ifade etti.  Ortaya konan planın işlediğini dile getiren Özdemir, “ maalesef evlatlarımızın kardeşlerimizin kanlarının döküldüğü bir alana doğru kaymaktayız. Yanı başımızda Suriye yanıyorken , bu Ortadoğu coğrafyasında ateş çemberi haline gelen Libyası’ndan tutun Yemen’ine , Tunus’una kadar kuzeyimize baktığımızda  Ukrayna’sına kadar bu ateş çemberinin içerisine bu girdabın içine Türkiye’yi de nasıl katarız , nasıl Türkiye’yi o girdaba çekeriz diye çok ciddi emek harcadılar ve bir nebze de olsa başarılı oldular. Ama bu aziz milletin sağduyusu onların planlarını ters yüz edecektir.” dedi.

HDP KENDİ ELİNDE DEĞİL

HDP’nin kendi elinde olmadığını ifade eden Milletvekili Ziver Özdemir, HDP’ye tönelik şu eleştirilerde bulundu: “ Keşke HDP kendi elinde olsa ve şu anda bu bölgede akan kan akmamış olsa. Keşke HDP’deki yönetici pozisyonunda olan insanlar sözün ve oyun ne kadar kıymetli olduğunu ve bir silahın mermisinden ne kadar güçlü olduğunun farkına varsalar. Çünkü silahla çözemeyeceğiniz çok büyük problemleri siz siyasetle sözle oturarak konuşarak ,  anlaşarak yapabilirsiniz.  O sorunları çözebilirsiniz . Ama maalesef  HDP’li yetkililer o sorumluluk altına girmediler.”

6 MİLYON İNSAN SOKAĞA ÇIKSA SİLAHLAR SUSAR

Çözüm sürecinde HDP’nin hep kaçamak yaptığımı söyleyen Özdemir, kanın oluk oluk aktığı şu günlerde HDP’nin sessiz kalmayı yeğlediğini belirtti.

Özdemir, “ Bugünde sesleri çıkıyor mu?  Çünkü silahın sesi duyulduğunda siz demokrasiden bahsedemezsiniz.  Siyaset bu kadar basiretsiz midir? Siyaset bu kadar güçsüz müdür? Hangi partiye bakarsanız, en küçük parti 6 milyon insanın desteğini almış. 6 milyon insan sokaklara dökülürse ve hangi güç olursa olsun bu terör örgütü de olsa bu herhangi bir siyasi partiyle bağı olan bir örgüt olsun bu insanlar sokağa çıktıklarında ve ‘Hayır ben istemiyorum’ dediğinde hiç kimse bu memlekete silah sıkamaz. Biz barış istiyoruz huzur istiyoruz. Bu memleketin Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak biz barış istiyoruz. Ama barışı savaş manasında kullanmamak üzere barış istiyoruz. Barış deyip insanları tehdit ederek, barış deyip insanları evlerinde, araçlarında zarar verdirerek, barış deyip insanları köylerinde esir erek değil hakikaten hepimizin bu işte biraz fedakârlık yapması gerekiyor.” Diye konuştu.

ÜLKE VE MİLLET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

 

İl Danışma Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Diyadin Uçar, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek“ İlimiz için bölgemiz için ülkemiz için milletin geleceği için çalışmalıyız. Bu boynumuzun borcudur. Ufukta yeni bir seçim görülmektedir. Bu seçime hazırlanmalı ve odaklanmalıyız. 7 Haziran seçiminden dersler çıkararak hareket etmeli, mutlaka ve mutlaka bu seçimi kazanmalıyız. Bize göre bu seçim yeni Türkiye ile eski Türkiye’nin tercihinin yapılacağı bir seçim olacaktır. Yani bu seçim ülkenin kaderini tayin edileceği mevcut sistemin değişip değişmeyeceğini belirleneceği kritik bir seçim olacaktır.” diye konuştu. Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *