image

Sürücü kursları, Eylül ayı kayıtlarından sonraki kayıt döneminde sürücü adaylarının ‘stajyer sürücü' kapsamına gireceğini söyleyerek ehliyet almak isteyenleri uyarıyorlar.

Stajyer sürücü statüsüne girmek istemeyen vatandaşların, Eylül ayı kayıt döneminde sürücü adayı olmak için kayıt yaptırmaları gerekiyor. Eylül ayında sürücü adayı olan vatandaşlar yazılı sınavlardan ve direksiyon sınavından geçtiği takdirde stajyer sürücü kapsamına girmeyecek. İlk defa ehliyet alacakların bu nedenle yeni uygulama kapsamında stajyerliğe kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekiyor.

İHLALLERDE SÜRÜCÜ BELGELERİ İPTAL OLACAK

 

Yeni yönetmeliğin getirdiği bazı kurallar şöyle: “01-10 Eylül kayıt tarihinden sonra kayıt yapıp ehliyet alan sürücüler örneğin üç kez kırmızı ışıkta yakalandığı zaman tekrar iptal olacak sürücü belgeleri. Psikoteknik değerlendirme raporu aldıktan sonra sürücü kurslarına müracaat etme zorunluluğu getirilmiştir. Yaya üstünlüğünü üç kez ihlal ettiğinde sürücü adayının sürücü belgesi iptal edilecek. Tekrar sürücü kurslarına başvuru yapmaları gerekir. Yeni çıkan Karayolları yönetmeliğine göre ehliyet sınıfları 9 taneden 17 taneye çıkarılmış olacaktır. Yeni, Avrupa standartlarına uygun ehliyetler dağıtılacak.” Haber merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *