image

HAKSİAD Batman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Salih Yanaç ile birlikte Adıyaman’ı ziyaret eden Çetiz, iki gün boyunca depremin vurduğu şehir merkezi, ilçeleri ve köyleri dolaşıp korkunç yıkımı yerinde gördüklerini belirtti. Yıkımın boyutunu, halkın mağduriyetini ve STK’ların çaba ve gayretlerini gazetemize değerlendiren Çetiz, özellikle hayırsever iş adamlarının deprem bölgesine yönelik yardımlarının mutlaka sürmesi gerektiğini vurguladı.

Deprem bölgesinde yaşananların çok büyük mağduriyet ve acılara yol açtığını söyleyen Çetiz, “Deprem bölgesinde yaptığım izlenimlere göre; gerçekten küçük kıyamet dediğimiz belki hafif kalır ama bir kıyamet yaşandı. İnsanlar evlerini, canlarını, iş yerlerini ve ailelerini kaybetti. O yıkık dökük enkazlarda muhacir misali çadırlarda, çadır bulanlar şanslı. Bazıları daha çadır bulamamış. Bu şekilde her gün yıkılan evlerine bakıp bir şekilde dayanmaya, sabretmeye çalışıyorlar.” Dedi.

Depremzedelere yönelik yardımlarının süreceğini söyleyen Çetiz, “Vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz inşallah. Kardeşlerimiz deprem şokunu atlatıp kendi ayakları üzerinde durana kadar onları desteklemeye devam edeceğiz inşallah. Devletin bu konuda üzerine büyük bir iş düşüyor. Özellikle Adıyaman ve ilçeleri vatandaşa şefkat elini hissettirecek şekilde uzatması lazım, gönüllerini alması lazım. Şimdiye kadar yaptığının daha fazlasını depremzedelere sunması lazım.” İfadelerini kullandı.

Deprem bölgelerinde çalışma yürüten yardım kuruluşlarının mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Çetiz, “Bunun yanında bazı yerlerde konteynır, çadır yok biz bunları gözlemledik. Acilen devletin bunlara da müdahale etmesi lazım. Oralara yardım götürmesi lazım. Deprem bölgesinde aş evi kuran Sivil Toplum Örgütleri, yardım kuruluşları var. Bu kuruluşlar üzerine düşenden daha fazlasını yapıyorlar. Fakat onlarla görüşmelerimizde özellikle gıda, yardımlarının devam etmesi lazım. Eğer yardımlar devam etmezse yaptıkları aşevlerinin bir anlamı kalmıyor. Birinci etapta bölgede sıcak aş, yemek dağıtımı yapan özellikle kardeş dernekler diye tabir edilen Umut Kervanı ve diğer bileşenleri Ramazan Bayramı’na kadar üç öğün sıcak yemeğin devam etmesini istiyorlar. Bu şekilde devam ettirmeye çalışıyorlar. Bununla ilgili yardımların hiç kesintiye uğramadan devam etmesi lazım ki bu arkadaşlarımız orada mağdur olan depremzede kardeşlerimize yardımlarını devam ettirsinler.” Diye konuştu.

Yardımları sürdürerek bu büyük sıkıntının üstesinden geleceklerini belirten Çetiz, “Rabbim bir daha böyle felaketlerle karşılaştırmasın. Rabbim bir daha böyle acı hadiseleri göstermesin inşallah.” İfadelerini kullandı. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *