image

Adaylar başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden 13 Mart 2023 mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan 13 Mart Pazartesi günü saat 23.59’a kadar yapabilecek.

ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararıyla Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde 2023-ALES/1 sınavı yapılmayacak.

2023-ALES/1 sınavına Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adayların, sınav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekiyor.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan ancak belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeyen adaylardan sınav merkezi Adıyaman olan adaylar Şanlıurfa ilinde; sınav merkezi Hatay olan adaylar Adana ilinde; sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep ilinde; sınav merkezi Malatya olan adaylar Elazığ ilinde sınava alınacak.

2023-ALES/1sınavına başvuran tüm adaylar, 10-13 Mart 2023 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecek.
https://www.ilkha.com/egitim/ales-gec-basvurulari-basladi-318645

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *