image

Yağışların genellikle yağmur ve sağnak, güney ve iç kesimlerde yer yer gökten sağanak gösterim şeklinde olması bekleniyor.

bugün; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nunbatı kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de; yarın Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz; Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun buluşma günü tahmin edilen tahminlerin yerin en güçlü olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; bugün ülke genelinde güney yönlerden (Lodos) kuvvetli, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz'de fırtına, yer yer kısa süreli şiddetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına; yarın Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da fırtına, yer yer kısa süreli şiddetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güzergâhında bu akşam saatlerinin ve süresinin toz taşınması bekleniyor.

Bugün ülke ortalama mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının yarısından itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'de yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin düşmesi bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hava sıcaklıklarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde izlemeye devam edileceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun sonlarında yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. (İLHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *