image

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Hatay, 20 Şubat'ta 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı. 

İslami hayır kurumları, kurulan çadırkentlerde kalan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için 26 gündür canla başla çalışıyor.

Hatay'da depremin ilk gününden itibaren yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR, günlük 5-6 bin kişiye üç öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı gönüllüsü Engin Turan, "Ben bu insanları ve Umut Kervanı Vakfı'nı hiç kimseyi bilmiyordum. Depremzedelere yardımda bulunan bu derneklere üye de değilim, bu insanları burada tanıdım. Allah'a şükürler olsun ki bu insanları tanımışım. Bu insanlar resmen burada yardıma ihtiyacı olan depremzede kardeşlerimiz için çırpınıyorlar. Allah rızası için insanları sevindirmek ve mutlu edebilmek için gayret ediyorlar. İnsanların acısını hafifletebilmek için çırpınıyorlar. İnsanlar gelsin çalışmaları kendi gözleriyle görsünler." dedi.  

Yardımların devamı için hayırseverlerin desteğini beklediklerini belirten Turan, "Herkes destek olsun ki yaraları daha kolay sararız. Daha fazla insana ulaşırız." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *