image

Batman Tarım İl Müdürü Mehmet Aydın, kurum teknik ekipleri ile birlikte hububat ve baklagil ekili alanlarda tarımsal kuraklık kontrolleri yaptı. Kök bölgelerinde nemin olduğu, çimlenme ve bitki çıkışlarının iyi olduğu görüldü.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Batman Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, “Ekili alanlarda izlenimlerimizde gelişim çok iyi. Gelişim güzel gidiyor. Birkaç yere gittik. Hem buğdayda hem mercimekte gelişim iyi. Binatlı (Bleydere), Oymataş (Bediya), Kozluk, Beşiri köylerine gittik. Genel bir sıkıntı yok şu anda her şey güzel.” İfadelerini kullandı.

“YAĞMUR BEKLENTİMİZ VAR”

Yağmur beklentileri olduğunu belirten yetkililer şu ifadeleri kullandı: “Fakat uzun bir süredir yağmur yağmadı. Şubatın başlarında bir yağmur furyası vardı. Üzerinden bir ay geçti bir yağmur beklentimiz var bu ay. Bugünlerde de yağmur bekliyoruz ama yağmadı bakalım inşallah. Mevsim normallerinde gidiyor. Beklenen yağmurlar yağmasıyla bir sıkıntı olmayacak inşallah. Önümüzdeki bir iki haftada yağmur yağarsa bir sıkıntı olmaz inşallah.” M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *