image

Depremin ilk gününden itibaren yoğun bir şekilde yardım faaliyetlerinisürdüren Batman Umut Kervanı, yerel ve ulusal basın mensuplarıylagerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda deprem boyunca sürdürdüklerifaaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Depremin ilk saatlerinden itibarensahada olduklarını belirten Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, ilk önceBatman’da depremden etkilenen halkın yardımına koştuklarını, daha sonradepremin ilk gününde Adıyaman’a bir yardım tırını yola çıkardıklarını söyledi.

Şimdiye kadar deprem bölgesine 26 tır yardım gönderdiklerinivurgulayan Güzel, depremzedelere desteğin sürdürülebilmesi için hayırseverlereyardım çağrısında bulundu.

BATMAN HALKININ YARDIM KONUSUNDAKİ DUYARLILIĞI TAKDİREŞAYANDIR

Umut kervanı olarak 2005 yılından beri yılın 12 ayı insaniyardım faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Güzel, “Deprem ve afet gibiolağan üstü zamanlarda çalışmalarımız daha bir hız kazanmaktadır. 6 Şubattarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olup, birçok ilde etkiliolan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle bölge olarak, ülke olarak büyük acılaryaşadık. Rabbim bu acıları ve felaketleri bir daha bizlere yaşatmasın. Yaşananafet yüz yılın felaketi olarak tanımlandı. İnsanımızın kardeşlik yardımlaşmakonusunda yekvücut oldu. Batman halkının yardım konusundaki duyarlılığı, yardımseverliği ve kadirşinaslığı takdire şayandır.” Dedi.

20’Sİ TIR OLMAK ÜZERE 26 İNSANİ YARDIM ARACINI DEPREMİNYAŞANDIĞI BÖLGEYE GÖNDERDİK

Şimdiye kadar deprem bölgesine 26 yardım aracıgönderdiklerini söyleyen Güzel, “Bizlere yapılan ayni ve nakdi yardımlarla şuana kadar 20’si tır olmak üzere 26 insani yardım aracını depremin yaşandığıbölgeye gönderdik. Bu araçlarımız 6 tır ile 3 küçük araç Adıyaman’a,gönderilirken sırasıyla 3 tır ve 3 küçük araç Malatya’ya, 3 araç Kahramanmaraş,3 araç Gaziantep, 3 araç Suriye, Hatay ve İskenderun’a gönderildi.” İfadelerinikullandı.

Deprem bölgesinden Batman’a gelen insanlara yönelikçalışmalarından da bahseden Güzel, “Batman’a deprem bölgesinden gelendepremzedelerin 1054’ü müracaatla 4996 kişinin ev eşyasından giyim ve gıdasınakadar kendilerine insani yardımda bulunulmuş. Depremzede kardeşlerimizeücretsiz olarak evlerini tahsis etmek isteyen 27 hayırsevere aracılık yaparak,depremzede kardeşlerimizin evlere yerleşmesine aracı olduk.” Dedi.

ÇALIŞMAMIZ HALEN DEVAM ETMEKTEDİR

Deprem bölgesindeki çalışmaları hakkında bilgilendirmedebulunan Güzel, “Depremin İlk gününden itibaren deprem bölgelerindekiçalışmalarımızı AFAD Koordinasyonunda gerçekleştirdik. Bu şekildeki çalışmamızhalen devam etmektedir.  Adıyaman’dainsani yardım faaliyetlerimizle birlikte 24 saat sıcak yemek ikramlarımızlagünlük 25000 kişilik sıcak yemek. Haftada 25 kişilik üye ve gönüllümüzle destekveriyoruz.  Malatya’da merkezde Battalgazive Yeşilyurt ilçelerinde ve Doğanşehir’in Erkenek beldesinde 3 ayrı noktadagünlük 8000 kişilik sıcak yemek. Haftada 50 üye ve gönüllümüz ile destekveriyoruz. Kahramanmaraş’taki Umut Kervanı koordinasyon merkezine haftalık 25kişi ile insan kaynakları desteği sağlıyoruz” dedi. 

 

Yardım çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Güzel, “Yaşananafet yüz yılın afeti olarak tanımlandı. Yardımların devamlılığı önemkazanmakta, bunda en önemli olan temel beslenme gıda yardımlarının sürmesi vehijyen ihtiyaç ve koşullarının gerekliliğidir. Yakın vadede Ramazan Bayramının sonunakadar, orta vadede 6 ay, daha uzun vadede ise 2023 yılının sonuna kadar deprembölgelerinde kurduğumuz aş evi ve sosyal ihtiyaç merkezleri ile depremzedekardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek sureti ile onlara karşı, insanisorumluluklarımızı yerine getirmeye ve yaralarını sarmaya çalışacağız.” Dedi.

HALKIMIZIN ZEKÂT, FİTRE SADAKASI, HER TÜRLÜ YARDIM VEBAĞIŞLARINA TALİBİZ

Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Güzel, “Elbette kiDeprem bölgesindeki bu yardım çalışmalarımızda, hayırseverlerimizin, varlıklıiş adamlarımızın yapacakları bağışlarla orantılı olarak gerçekleşecektir. Buanlamda deprem bölgesindeki yaralarımızı birlikte sarabilmek adına baştavarlıklı iş adamlarımız ve tüccarlarımız olmak üzere tüm halkımızın zekât,fitre sadakası, her türlü yardım ve bağışlarına talibiz.” Dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *