image

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı 28 Şubat’ın yıldönümü münasebetiyle gazetemiz Batman Rehber’e önemli açıklamalarda bulundu. Ramanlı, “Dindar ve inançlı insanlara devlet gücü kullanılarak yıllarca uygulanan baskı, 28 Şubat 1997 tarihindeki MGK bildirisi ile başlamıştı. Askeri ve bürokratik vesayet odaklarının medya yoluyla pompaladığı İrtica paranoyası ile ortaya konan uygulamalar binlerce insanımızı mağdur etmişti. 28 Şubat zihniyetinin ve uygulamalarının ortadan kaldırılması çok uzun ve sancılı bir süreçten sonra büyük ölçüde mümkün olabildi.” Dedi.

28 ŞUBAT ZİHNİYETİ TEKRAR HORTLAYABİLİR

Yine de 28 Şubat zihniyetinin tümüyle bittiğini söylemenin bugün için bile mümkün olmadığını vurgulayan Ramanlı, “Çünkü hala o sürecin sonuçları ile yaşamak zorunda kalan çok sayıda insanımız var. Mağduriyetler tümüyle sonlandırılmış değil. Bu tür bir zihniyetin tekrar hortlatılması tehlikesine karşı kalıcı düzenlemeler yapılamadığı için de gelecekte benzer süreçlerle karşılaşmayacağımızın bir garantisi yok.” İfadelerini kullandı.

ÇARE SİVİL, YERLİ VE YENİ BİR ANAYASA

Çarenin sivil, yerli ve yeni bir anayasanın yapılmasında olduğunu söyleyen, “Halkın inanç değerleriyle kavga etmeyen, millet iradesini esas alan, vesayetten arındırılmış ve ideoloji dayatmayan bir anayasa acil bir ihtiyaçtır. Yeni anayasa için bugün itibariyle elverişli bir ortam olmasa bile hiç olmazsa inanç hürriyetini ve başta başörtüsü ve tesettür olmak üzere insanların inancının gereğini yaşamasını anayasal güvenceye kavuşturulması şarttır. Siyaset kurumu bir bütün olarak bu husustaki sorumluluğunu yerine getirmelidir.” Dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *