image

Batman'da yaklaşık 300 bin dekar yeni imar alanında 40 bin dekara yakın tarım arazisinin yer aldığını aktaran Kağba, hem Batman hem de tüm Türkiye genelinde yeni imar planlarının hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Tarım arazilerinin imara kapatılması gerektiğini vurgulayan Kağba, yetkililere çağrıda bulundu.

"AFETİN OLDUĞU ALANLAR DAHA ÖNCE TARIM ARAZİLERİYDİ"

Ülke gündeminde yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü ve endişe duyduklarını kaydeden Kağba, "Yaptığımız ve bilgisini edindiğimiz çalışmalar neticesinde, afetin olduğu alanların geçmişte tarım arazisi olduğu ve su kaynaklarına çabuk ulaşıldığı görülmüştür. Tarım arazilerine yapılan imarların iptali ve taşra alanlara yeni şehirleşmenin yapılması hususunda tüm kamu kurumlarını, STK başkanları ve yetkililerini göreve davet ediyoruz." dedi.

"YENİ ŞEHİRLERİN KURULACAĞI ALANLAR DOĞRU TESPİT EDİLMELİ"

Yıllardır olası yanlış imar planlarının, tarım arazilerini inşaata çevirmenin çok büyük zararlarını gördüklerini ve görmeye devam ettiklerini belirten Kağba, şöyle devam etti: "Yaşanmış olan bu afetin bize büyük bir ders vermesi maalesef çok acı olmuştur. Yeni yaşantımızda, yeni şehirlerin kurulacağı alanları doğru tespit ederek deprem ve depreme dayanıklı yeni yerleşkelerin kurulması için tüm tarım arazilerine imara kapatılması, tarımsal çalışmalara devam edilmesi hususunda gereğini yöneticilerimizden beklemekteyiz. Biz çiftçiler olarak bu durumdan huzursuzuz. Bu durumun geleceğe dair kötü bir çalışma politikası olduğunu düşünmekteyiz."

"TARIM ARAZİLERİN İMARA AÇILMASI DURDURULMALI"

Tarım alanlarının imara açılmasına kesinlikle müsaade edilmemesi gerektiğini söyleyen Kağba, "Tarım arazileri kesinlikle imara kapatılmalıdır. Bu alanlarda sadece tarım faaliyetlerin yürütülmesi hususunda tüm yöneticilerimizi göreve davet ediyoruz. Günümüz özelinde imara açılmış ve açılacak olan tarım arazilerinin durdurulmasını ve yeni imar planlarının deprem yönetmeliği ve yeni çevre şehircilik yönetmeliklerine uygun yapılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *