image

Başlatılan yardım kampanyalarına her gün bir yenisini ekleyen Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Yetimler Eli ve İHO EBRAR deprem bölgelerine gönderdikleri yardımlar dışında her gün gönüllülerini depremzedelere destek için araçlar ve yardım malzemeleri yollamaya devam ediyor.

HÜDA PAR olarak Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Yetimler Eli ve İHO EBRAR destek olmak için gönüllü geldiklerini anlatan Mustafa Tufan, “HÜDA PAR Kozluk ilçe başkan yardımcısıyım. Başta yaşan bu depremden dolayı vefat eden bütün kardeşlerimize tamamına yüze Rabbimizden rahmet diliyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizlerde HÜDA PAR Kozluk ilçe teşkilatı olarak üye ve gönüllülerimizin katılımıyla depremin yaşandığı ilk an saatten itibariyle alandaydık, sahadaydık. Elhamdülillah şu an Kahramanmaraş’a kardeşlerimize destek olma adına gidiyoruz. Rabbim şimdiden kendisi için kabul buyursun Allah kabul etsin.” dedi.

 

ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

 

Gönüllülerden Selman Gülmüş şunları aktardı, “Öncelikle vefat edenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara şifa versin. Orada çok üzücü bir olay oldu. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Umut Kervanı gönüllüsü olarak gidiyoruz. Yaralı olan kardeşlere yardım etmek için gidiyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Elimizden ne geliyorsa orada yapmaya hazırız inşallah. Çok üzücü bir durum. Elimizden ne geliyorsa yaralarını sarmaya hazırı inşallah.” diye söyledi.

 

“ALLAH’IN İZNİYLE BUGÜN KENDİMİZ KAHRAMANMARAŞ’A GİDECEĞİZ”

 

Siirt’ten Batman’da ki gönüllü ekibe katılan 10 kişilik ekip adına konuşan Yakup Toprak, “Siirt’ten geldik. Beş kişilik bir ekibiz, beş kişide Kurtalan’dan olmak üzere toplam on kişiyiz. Birkaç gündür yardım tırlarını gönderiyorduk. Allah’ın izniyle bugün kendimiz Kahramanmaraş’a, orada ki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya onlara yardımcı olmaya gidiyoruz. Artık elimizden geldiğince orada onlara yardımcı olacağız inşallah.” dedi.

“YÜZ YILIN FELAKETİ”

 Duygularını paylaşan Toprak, “Allah rızası için yola düştük. Gerçekten mahzunuz, çok hüzünlüyüz. Ülke olarak büyük bir felaketten geçtik. Allah’u Teala ölmüşlere rahmet eylesin kalanlara sabırlar versin. Acımız gerçekten büyüktür. Böyle bir felaket bir daha başımıza gelir gelmez bilmiyoruz. Yüz yılın felaketi olarak tanımlanıyor. Allah’u Teala bizlere sabır versin. Yaralarını sarabiliyorsak ne mutlu bize.” diye söyledi. VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *