image


Gaziantep Umut Kervanı Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliğine katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep Umut Kervanı yüzlerce kişilik ekibiyle deprem bölgelerinde çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.


Günlük 10 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek dağıtan Gaziantep Umut Kervanı, yemek dağıtımının yanı sıra içerisinde gıda, bot, mont, çocuk bezi, mama, un ve su gibi ürünlerin bulunduğu tır ve kamyonları da başta Nurdağı ve İslahiye ilçeleri olmak üzere Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi depremlerden en çok etkilenen illere de yardım gönderiyor.

Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi depremden etkilenen diğer illerde IHO Ebrar, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı ile birlikte çalışan Gaziantep Umut Kervanı, bölgede ihtiyaç duyulan giyim gıda ve sıcak yemek dağıtımının yanında vefat edenlerin defnedilmesi için kefen ihtiyacının karşılanması adına da ciddi çalışma yapıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından seferber olan Gaziantep Umut Kervanı, depremin ardından kısa sürede yemekhanesinde depremzedelere yemek hazırlayarak dağıtımını gerçekleştiriyor.

Yaşanan depremin ardından acil yardım çalışmaları başlatan Gaziantep Umut Kervanı, kentte yaptığı çalışmalar kapsamında yüzlerce kişiden oluşan ekipleriyle depremzedelere başta ekmek olmak üzere sıcak çorba, yemek, su ile çeşitli ikramlarda bulunuyor. 

Gaziantep Umut Kervanı, depremin ilk günlerinde kentte anlaştığı fırınlarda ekmek üretimi yapan ve hazırladığı ekmekleri hem fırınların önünde hem de kentin farklı noktalarında depremzedelere ücretsiz dağıtmıştı.

Yaptıkları çalışmalara ilişkin İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, deprem sonrası deprem bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan battaniye, çadır, ekmek, su, elektrikli ısıtıcı, hazır gıda, meyve suyu, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemeleri, mont, bot ve benzeri malzemeleri dağıtmaya başladıklarını söyledi.

“Dışarıda kalan vatandaşlarımızın ciddi gıda sıkıntısı var”



Depremzedelere sıcak yemek hizmetlerinin devam ettiğini ifade eden Özaslan, “Önce ülkemizin başı sağ olsun, yaralılara Rabbimizden acil şifalar diliyorum. Halen enkaz altında olan insanlarımız var ve onların sağ salim çıkmasını diliyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bir an önce Rabbimizden ferahlıklar diliyorum. Çok ciddi bir deprem atlattık. Biz Umut Kervanı olarak ilk günden itibaren depremzede halkımıza yardımcı olma adına sahaya indik. Sahada da halkımıza hem barınma anlamında hem de gıda anlamında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkımızın ciddi bir mağduriyeti var, dışarıda kalan vatandaşlarımızın ciddi gıda sıkıntısı var. Vatandaşlarımızın aç kalmaması adına bir mutfak oluşturduk ve bu mutfakta günlük ortalama 10 bin kişiye yemek dağıtıyoruz. İlk günden bugüne bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortam sakinleşene kadar, halkımızın durumu düzelene kadar yemek dağıtımına inşallah devam edeceğiz.” dedi.

“Halkımız rahatlayana kadar yemek dağıtımına devam edeceğiz”

Depremin yaralarını sarmak için çalışmaya devam ettiklerini belirten Özaslan, “Vatandaşlar genellikle gıda ve yemekle ilgili sıkıntılar yaşıyorlar. Umut Kervanı olarak bunları tedarik etmeye çalışıyoruz. Şu anda kazanlar kaynıyor. Vatandaşlar gelip buradan sıcak yemek, ekmeklerini alıyorlar. Hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Onların katkısı olmasa bu çalışmayı bu şekilde yürütemezdik. Umut Kervanı son güne kadar, halkımız rahatlayana kadar yemekleri kaynatacağız. Sabahları sıcak çorba, diğer vakitlerde de türlü yemekler yapıp ulaştırmaya çalışıyoruz. Gaziantep'in dört bir tarafında da dağıtımlar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın araçlarda, camilerde, taziye evlerinde kaldığını görüyoruz. Yemek yapamadıkları için ciddi manada yemeğe ihtiyaçları var. Umut Kervanı olarak vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Seyyar mutfaklarımızdan sıcak yemek servislerimiz devam ediyor”
Depremzedelere yardımcı olmaya devam edeceklerini belirten Özaslan, “Gaziantep’in yanı sıra Kahramanmaraş ve Adıyaman’da da seyyar mutfaklarımızı kurduk. O bölgelerde de sıcak yemek yapımımız devam ediyor. Deprem bölgelerinde il, ilçe ve köylerde yardımlarımız devam ediyor. Araçlarımız ulaşılmayan köylere gıda dağıtımına çıktılar. Hem Kahramanmaraş’ta hem Adıyaman'da seyyar mutfaklarımızdan sıcak yemek servislerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın yemek, battaniye, su ve soba ihtiyaçları var. Isınma ve barınma ile ilgili çok talepler geliyor. Doğal gaz kesik olduğu için elektrikli soba talep eden vatandaşlarımız çok. Vatandaşlarımızın taleplerini gidermeye çalışıyoruz. Bu talepleri hayırseverlerimizin katkısı olmazsa gidermekte güçlük çekeceğiz. Allah hepsinden razı olsun. Çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *