image

Türkiye, pazartesi sabah saat 4.17 sıralarında merkez üssü Kahramanmaraş olan büyük bir depremle sarsıldı. Türkiye’nin dışında çevre ülkelerde de hissedilen depremin bilançosu ağır oldu. Ülkemizde en az 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremde son verilere göre binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. On binin üzerinde kişinin de yaralandığı deprem sonrası tüm Türkiye halkı kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetleri için seferber oldu.

İKİNCİ BÜYÜK DEPREMLE SARSILDIK

İlk dakikalardan itibaren teyakkuza geçen Türkiye olağanüstü tedbirler alarak 4. Seviye alarm koduyla tüm dünyayı yardıma çağırırken tüm illerdeki Afad ekipleri deprem bölgelerine yönlendirildi.

Artçı depremlerin sürdüğü ülkemizde saat 13.24 sıralarında büyüklüğü 7.5 olan ikinci büyük bir deprem daha meydana geldi. Panik halinde sokaklara dökülen halk, artçı depremler nedeniyle zorlu kış şartlarına rağmen binalara, ev ve işyerlerine girmeye korkuyorlar.

1939 ERZİNCAN DEPREMİNDEN SONRAKİ EN BÜYÜK DEPREM

Yetkililerin yaptığı son açıklamaya göre merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük depremde şimdiye kadar binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Açıklamada yaklaşık on binin kişinin de yaralandığı, binlerce binanın yıkıldığı belirtildi. Açıklamada on binin üzerinde personelin arama-kurtarma çalışması yürüttüğü, bölgeye dışarıdan ulaşanlarla bu sayının sürekli artmakta olduğu ifade edildi.

Vatandaşlara uyarıda bulunan yetkililer, “Yardıma gidecek kişi ve kurumlar AFAD ile koordinasyon içinde hareket etmeli. Bunun dışındaki yardımlar kargaşaya yol açmakta, amaca ulaşılması zorlaşmaktadır.” İfadelerini kullandı.

BATMAN DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Batman’da da şiddetli bir şekilde hissedilen deprem sonrası başta Batman Umut Kervanı olmak üzere ilimizdeki STK’lar, siyasiler, kuruluşlar, yardımsever vatandaşlar depremzedelere yardım için seferber oldular. Yaralılara kan bağışı için Kızılay kan merkezine akın eden Batmanlılar yardım kuruluşlarına da bağış yapmaya başladılar. Sürekli yardım çağrılarının yapıldığı ilimizde deprem bölgelerine yardımlar ulaşmaya başladı.

DUALARIMIZ TÜM DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE

Batman Rehber Gazetesi olarak ülkemizin bu acı gününde dualarımız tüm depremzede kardeşlerimizle birliktedir. Rehber Gazetesi olarak vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Acımız büyük. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. HABER MERKEZİ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *