image

Nusaybin’de Hükümet Konağına yapılan Roketatarlı saldırıdan sonra Özel Harekât Polisi Devlet Hastanesi’nde rast gele ateş açtı, gazetecileri darp etti. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Hükümet Konağına yapılan Roketatarlı saldırıdan sonra Özel Harekât Polisi Devlet Hastanesi’nde rast gele ateş açtı. Hastanede bulunan iki gazeteciyi darp eden Özel Harekât Polisi 1 Gazeteciye de uzun namlulu silah doğrulttu.

Yaralı polislerin hastaneye gelişi sırasında görüntü almaya çalışan DHA Muhabiri Ahmet Akkuş ile Anadolu Ajansı Muhabiri Arif Altunkaynak, Özel Harekât Polisleri tarafından saldırıya uğradı. Hastane bahçesinde havaya rast gele ateş eden Özel Harekat Polisi, acil servis önünde bekleyen vatandaşları da darp etti.

Altunkaynak’a uzun namlulu silah doğrulttu

Bu arada arbede sırasında Özel Harekât Polisi, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'nin yönetim Kurulu üyesi de olan AA, Mardinlife Gazetesi ve Nusaybinim Gazetesi Muhabiri Arif Altunkaynak’a uzun namlulu silah doğrulttu. Gazeteci olduğu söylemesine rağmen Altunkaynak’a saldıran 3 özel harekat polisi, uzun namlulu silahla yüzüne vurarak sinkaflı küfürler etti.

Fotoğraf makinası ve kamerayı parçalayıp müşahade odasına attılar

Silah zoruyla gazeteci Altunkaynak’ın fotoğraf makinesi ve kamerasına el koyan polis, cihazları parçaladıktan sonra müşahede odasına attı. Yaralı polisler hastaneden çıkarıldıktan sonra gazeteci Altunkaynak cihazlarını alabildi.

Gazeteciler suç duyurusunda bulunacak

 

Bu arada darp edilen Ahmet Akkuş ve Arif Altunkaynak, Nusaybin Devlet Hastanesinden aldıkları raporlar ve ellerindeki görüntülerle Cumhuriyet Başsavcılığına Özel Harekat Polisleri hakkında suç duyurunca bulunacaklarını bildirdi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *