image

"İçişleri Bakanlığı'nın paylaştığı rapora göre ülkemizde uyuşturucu madde kullananların ve ticaretini yapanların sayısı son yıllarda artış göstermektedir." diyen Ramanlı "Üstelik 2000'li yıllara kadar bazı maddeler Türkiye'de neredeyse hiç yok iken ve bu maddelerin kullanımı Avrupa ve ABD ülkelerinin çok gerisinde seyrederken son yirmi yılda ciddi bir yükselişin olduğu saptanmıştır. Bu yükseliş, Türkiye'nin ciddi bir uyuşturucu probleminin içinde olduğunu gözler önüne sermektedir." dedi.

Ramanlı, "Üstelik her bağımlının potansiyel bir satıcı adayı olduğu gerçeği göz önüne alındığında gençlerimizin ve çocuklarımızın ne kadar büyük bir tehlike altında olduğu daha net anlaşılacaktır. Uyuşturucu bağımlılarında madde kullanım sıklığı ve miktarı gün geçtikçe artmakta; bağımlılar, madde alabilmek için suça bulaşabilmekte, gayri ahlaki yollara başvurabilmektedirler. Yakınlarına ve çevrelerine şiddet uygulayabilmekte, hırsızlık, cinayet gibi fiillere karışabilmektedirler. Tüm bu açılardan bakıldığında uyuşturucuyla mücadele, toplum için ölüm kalım savaşı demektir. Bu savaşı herkesten önce devlet vermelidir." şeklinde konuştu.

"Öncelikle uyuşturucu ticareti yapan suç örgütlerinin bürokrasideki iş birlikçileri ve uzantıları tespit edilip temizlenmelidir." diyen Ramanlı "Devletin tüm kurumları uyum içerisinde çalışıp uyuşturucu mafyasına göz açtırmamalıdır. Toplum bu beladan bir an önce kurtarılmalıdır." ifadelerine yer verdi.

DÜNYADAKİ GELİR ADALETSİZLİĞİ

Dünya gelir dağılımındaki adaletsizliğin bir sonucu olarak zengin-fakir arasındaki uçurumun her geçen gün daha da arttığını belirten Ramanlı, "Bir tarafta yoksulluğun zirvesini yaşayan, hayatını idame ettiremeyecek durumda olan milyonlarca insan, diğer tarafta da dünya servetinin üçte ikisine sahip yüzde birlik kesim var. İngiliz Yardım Kuruluşu Oxfam'ın yayınladığı yeni rapor da 25 yıldır ilk kez aşırı zenginlik ve aşırı yoksulluğun aynı anda arttığı, uygulamaya konulan faiz oranları ve parasal gevşeme politikaları sonucu en alttaki yüzde 90'lık dilimde yer alan bir kişinin kazandığı her 1 dolara karşın her milyarderin yaklaşık 1,7 milyar dolar kazandığı, biriken yeni servetin üçte ikisinin en zengin yüzde birlik kesime gittiğini ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Ramanlı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Ciddi ve yaygın bir yoksulluk yaşayan Afganistan ve Somali'de milyonlarca insanın bu kışı geçirmeleri için acil yardım çağrıları yapıldı. Uluslararası Kurtarma Komitesi'nin yaptığı yazılı açıklamada Somali'de yağış yetersizliği ve diğer ekonomik sebeplere bağlı olarak bu yıl en az 8 milyon kişinin 'yıkıcı kıtlık' tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtilerek acil yardım çağrısı yapıldı. Uluslararası Kurtarma Komitesi yetkilileriyle görüşen Afganistan İslam Emirliği hükümeti de bu yıl kışın soğuk geçmesiyle halkın daha fazla insanî yardıma ihtiyaç duyacağını ifade ederek uluslararası yardım kuruluşlarına yardım çağrısında bulundu. Bu çağrılara kulak verilmeli ve uluslararası toplum, kıtlık ve açlıkla mücadele eden insanlara yardım elini uzatmalıdır." HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *